Lor Peynirli Su Böreği |
08-03-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Lor Peynirli Su Böreğiİkbal Gürpınar'ın mutfağından leziz bir tarif Malzemeler 6 adet yumurta 1 çay bardağı sıvı yağ Aldığı kadar un 200 gr tereyağı İçi için 1 kase lor peyniri Yarım demet maydanoz Hazırlanışı Yumurtalar, sıvı yağ ve aldığı kadar un derince bir kapta yoğrulur Hamur 6 adet bezeye ayrılarak yufkalar açılır Genişçe bir tencerede tuzlu su kaynatılır Diğer bir tencerede soğuk su bulundurulur Açılan yufkalar 4'e kesilerek önce kaynar suya ardından soğuk suya batırılarak yağlanmış bir tepsiye dizilir, bir kat tamamlandıktan sonra erimiş tereyağı gezdirilir Yufkalar 3 kat aralarına tereyağı serpilerek aynı şekilde dizilir Ortaya maydanozlu lor serpilerek 3 kat yufka daha dizilir Ocakta tepsimiz çevire çevire pişirilir Alt üst yapılarak diğer yanı da pişirilir Dilimlenerek servis edilir |
|