55 su bardağı un(silme olacak)(HATAP un kullandım)
1 yemek kaşığı instant kuru maya veya 1/3 paket yaşmaya
Arasına sürmek için: 125 gr Yarım paket tereyağı
Burma poğaçanın yapılışı
Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alıp, merdaneyle uzunlamasına açın Bu işlemi yaparken un serpmeyin Hamurun zemini tutması gerekiyor Birde çok cıvık hamurla kesme işlemini yapamazsınız
Hamuru uzunlamasına bıçakla baştan sona kadar yarım cm aralıklarla kesin Üzerine oda sıcaklığında yumuşamış tereyağından elinizle sürün Kesildikten sonra sürülürse aralarına giriyor, daha gevrek oluyor Birde erimiş tereyağı olmasın Yağın hamurun üzerinde kalması lazım
Bir köşesinden başlayarak çaprazlama olarak hamuru rulo yapın ve kendi etrafında döndürün Bir ucu hamurun altına sıkıştırın Üstte kalan ucu ise içe doğru bastırın
Hamurun üzerine 1 çay kaşığı yoğurtla karıştırılmış yumurta sarısı sürüp, susam serpin Tepsi mayası gelene kadar bekleyin 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin
Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.
Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.
IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.