Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
güllaç, ramazanın, vazgeçilmezi

Ramazanın Vazgeçilmezi Güllaç....

Eski 08-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ramazanın Vazgeçilmezi Güllaç....




Güllaç’ın Malzemeleri:


* Çok ince açılmış güllaç yufkası (Yufkayı büyük marketlerde bulabilirsiniz, Güllaç yufkası diye satılır)

* 3 kilo süt

* 750 gr toz şeker

* 250 gr rendelenmiş ceviz içi

* 250 gr hindistan cevizi (isteğe bağlı süsleme için)

* 100 gr çekilmiş antep fıstık içi (isteğe bağlı süsleme için)

* nar taneleri (isteğe bağlı süsleme için)



Güllaç’ın Yapılışı:


İlk olarak, süt iyice kaynatılır ve şeker koyularak iyice karıştırılır Süt el yakacak hale gelince güllaç yufkaları genişliğinde bir tepside serme işlemine başlanır Yufkalar tepsiye tek tek serilerek araları bol sütle beslenir 3-4 yaprak yufka attıktan sonra hindistan cevizi, çekilmiş fıstık içi üzerine bolca serpilir Üzerine tekrar bol süt yedirilen 3-4 yufka serilir Süsleme yapılarak servise hazırlanır


Ayrıca, güllacınızın ince olmasını isterseniz daha geniş bir tepsi kullanabilirsiniz Yaprakların arasına da nar veya ceviz koyarsanız güllacınız koyu renkli olacaktır


Afiyet olsun Lezzetli Güllaç’ı yaptıktan sonra, tadına bakacak olanlardan yorumları paylaşsın olur mu?

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.