Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
baklavası, bayram, büzme

Büzme Bayram Baklavası

Eski 08-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Büzme Bayram Baklavası








Çok değişik, duruşu çok güzel bir baklavadır büzme baklava Bu benim bildiğim en gevrek tatlılardan biri Birde hata kabul eden bir baklavadır Yufkası bozuk bile olsa şekillendirince hiç belli olmuyor Biraz gelin duvağını hatırlattı bana Bu yüzden gelin duvağı tatlısı veya düğün tatlısı da denilebilir



Baklava hamuru malzemeleri
  • 2 adet yumurta
    1 su bardağından bir parmak eksik sıvıyağ
    1 su bardağı yoğurt (çok sulu olmayacak)
    1 yemek kaşığı sirke
    yarım çay kaşığı tuz
    3 silme su bardağı un
  • Yarım paket kabartma tozu
Şerbeti için
  • 3 su bardağı şeker
    25 su bardağı su
    Çeyrek limon suyu
  • Bir fiske tuz
Üzeri için: 15 su bardağı sıvıyağ ve tereyağı karışık,

içine koymak için: iri ceviz parçaları


Arası için nişasta







Büzme baklava nasıl yapılır?
  • Hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur yoğurun
    Hamuru 12 bezeye ayırın ve 20 dakika kadar dinlendirin
    Her bezeyi tek tek, nişasta serperek açabildiğiniz kadar açın (İtiraf edeyim, tek tek, incecik yufka açmak biraz fazla yetenek istiyorAma uğraşınca oluyor Zaten bu hamurun kıvamı çok güzel olduğu için açarken fazla yormuyor)
    Açtığınız yufkayı artı şeklinde dörde bölün
    Her parçayı sivri ucundan geniş tarafına doğru büzerek toparlayın
    Kalan iki uç kısmı birleştirin
    Büzülen kısma ceviz koyup, kalan kısmı üzerine kapatınTers olarak tepsiye yerleştirinElinizle çıkıntılı yerleri düzeltin
    Üzerine yağı ılık olarak dökün ve 170 derecelik fırında kızarana kadar pişirin
  • Baklava soğukken, ılık şerbeti üzerine dökün
NOT: Eğer şerbeti üzerine sıcak dökerseniz, tatlı hamurlaşacaktır


Baklava yufkası açarken dikkat edilecek hususlar;
  • Çok yumuşak yada çok katı bir hamuru yeteri kadar inceltemezsiniz Hamur kulak memesi yumuşaklığında olmalı
    Bezeleri önceden ayarlayıp dinlendirin ve açacağınız zaman elinizde tekrar yuvarlamayın Zira hamur sıkışır ve açılması zorlaşır, içe doğru kıvrılır
    Bezenin altına ve üstüne nişasta serpip, ilk önce merdaneyle pasta tabağı kadar büyütün Sonra oklavayla inceltin
    Oklavayla inceltmeden önce, yufkanın üzerine 1 yemek kaşığı kadar nişasta döküp bastırmadan yayın Sonra açmaya devam edin
    Orta kalınlıkta ağır bir oklava tercih edin Mümkünse şimşir ağacından yapılmış oklava kullanın
    Yufkayı bir tahta üzerinde açın Mdf gibi kaygan yüzeylerde, yufka tutunamayacağı için büyütmekte çok zorlanırsınız
  • Yufkayı açarken çabuk hareket edin, yoksa yufka kurur ve açılmaz




Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.