![]() |
Ölüm Kapıyı Çaldı Anne! |
![]() |
![]() |
#1 |
gülgüzeli
![]() |
Ölüm Kapıyı Çaldı Anne!Ölüm Kapıyı Çaldı Anne Ölüm kapıyı çaldı anne Belki seni özledim Belki de en çok ölümü ![]() Ölüm kapıyı çaldı anne, Şeytan bile terk eyledi beni azabıma Daha doğumumda ararken baki sevgiyi Yolumu kaybettim anne ![]() Senide aramış olabilirim sevgi diye Hasret’i de, Ölüm kapıyı çaldı anne ![]() Ölüm kapıyı çaldı… Öfkem vuslata hakim şimdi ![]() Seni de özlemiş olabilirim Beşik kertmem Hasret’i Ve hatta ölümü ![]() En çokta ölümü özlemiş olabilirim anne ![]() Düş adasına ve düş kırıklıklarına giden gemide Şimdi sensizim Doğduğum günü hatırlıyor musun? Ya da unutalı çok mu oldu? Çok mu oldu doğduğum günü unutalı anne? Yalnızlığa giden bir gemide sahipsizim şimdi ![]() Sahipsizim anne ![]() Sen de yoksun, Hasret de ![]() Bir seven bile yok yanıbaşımda anne Dokunan saçlarıma pamuk elleri ile ![]() Ölüm kapıyı çaldı… Nefessiz kalmak nasıl bir şey böyle anne Soluk alamamak ![]() Azrail’in ellerine gitmek, gitmek ve dönmek Ve bir daha gideceğini bildiğin halde ![]() Ölümün elinden dönmek… Ölüm kapıyı çaldı, Ölmek nasıl bir şey anne ![]() Nefessiz kalmak nasıl bir şey böyle ![]() Hasret diye çarpan kalbimin susması Vuslata öfke Nefretin küllerini yeni bir yangına saklamak Ölmek değil mi anne? Ölmek böyle değilse Ve öfkenin vuslatını beklediğin halde Ölmek nasıl bir şey anne? İçimde adı olmayan bir yer acıyor anne Ölüm kapıyı çaldı Hasret’im hala yok ortada Gittiler sevdiğini söyleyenler birer ikişer anne Gittiler hain kediler, gittiler anne… Masal perisi niye hiç çalmadı kapıyı ![]() Neden bu bir rüya uyan ademoğlu demiyor? Masal perisi neden kabustan uyandırmıyor beni anne? Bu defa ölmeden yani, birileri beni sevse, yıkılır mı cihan anne Yıkılır mı cihan sevenin üzerine ![]() Ölüm kapıyı çaldı anne, Belki seni özledim Belki de en çok ölümü ![]() Hasret’i de özlemiş olabilirim ![]() İhtimal dahilinde… Ölüm kapıyı çaldı anne ![]() Ölüm kapıyı çaldı… Postacı gibi iki kere… Ben doğmamış çocuklara don diktim Yeni umutlar besledim anne Ölüm gelmeyecek sandım Zeynep ile top oynamayı vaat ettim anne ![]() Mutluluk neden hiç çalmadı kapıyı anne Ya seni özledim, ya hasreti ya da ölümü… Zeynep’i de özlemiş olabilirim ![]() İhtimal dahilinde… Ölüm kapıyı çaldı
Ve bu bir şiir değil yalnızlığa yazılmış, Sana ya da Hasret'e ya da ölüme hele ![]() İsyanlara ezgidir anne ![]() Ben ölümü özledim Bu ölüme ezgidir artık anne ![]()
|