![]() |
Ahmed Bin Muhammed Ed-Dineverî |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahmed Bin Muhammed Ed-DineverîAhmed bin Muhammed ed-Dineverî (Ebû Bekr bin Ebü’l-Feth) Bağdad’da yetişen Hanbelî âlimlerindendir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu mübarek zat, derslerinde her zaman Eshâb-ı kiramın üstünlüğünden bahsederdi ![]() “Peygamber efendimiz (sallallahü aleyhi ve sellem) buyurdu ki: (Eshâbımın hiçbirine dil uzatmayınız! Onların şânlarına yakışmayan bir şey söylemeyiniz! Nefsim yed-i kudretinde olan Allahü teâlâya yemin ederim ki, sizden biriniz Uhud Dağı kadar altın sadaka verse, Eshâbımdan birinin bir müd [bir avuç] arpası kadar sevâb alamaz ![]() ![]() ![]() “Eshâbımın her biri, gökteki yıldızlar gibidir ![]() ![]() ![]() ![]() “Eshâbıma dil uzatmakta, Allahtan korkunuz! Benden sonra onları kötü niyetlerinize hedef tutmayınız! Nefsinize uyup, kin bağlamayınız! Onları sevenler, beni sevdikleri için severler ![]() ![]() ![]() “Beni gören veya beni görenleri gören bir Müslümanı Cehennem ateşi yakmaz ![]() “DİREKLERİN YIKILMASI GİBİ! ![]() ![]() İbn-i Cevzi şöyle anlatıyor: “Ahmed bin Muhammed’in yanında sâlih kimselerden bahsedildiği zaman, kalbi yumuşar, ağlar ve ‘Allahü teâlânın yanında, âlimlerin kadrü kıymeti çoktur ![]() ![]() Son nefesinde de bunları söyleyerek ruhunu teslim etti ![]() Ebü’l-Bekâ’ bin Taberzed diyor ki: “Ahmed bin Muhammed vefât ettiği gün, Kadı Ebû Bekr bin Abdülbâkî’nin yanında idim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|