![]() |
Habîb’Ün-Neccâr |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Habîb’Ün-Neccârİsa aleyhisselamın elçilerinin hâmisi, koruyucusu olan Habîb’ün-Neccâr, Antakya ahalisine; Hazreti İsa’nın elçilerine inanmalarını söyleyerek onlara şu nasihati yaptı: “DÜNYA VE ÂHİRET SAADETİ İÇİN!” “Ey kavmim! Uyun bu gönderilen elçilere ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Habîb’ün-Neccâr böyle deyince, putperest halk; “Yoksa sen, bizim dinimize muhalefet edip, bu elçilerin dinine mi tâbi oldun? Bizim ilâhlarımıza tapmayıp, onların ilâhına mı ibadet ediyorsun?” dediler ![]() “Bana ne oldu ki, beni yaratan Allahü teâlâya ibadet etmeyeyim? Siz öldükten sonra O’na döndürüleceksiniz ![]() ![]() ![]() ![]() Habîb’ün-Neccâr, kavminin inkâr içinde olduğunu görünce, onlara karşı ifade tarzı çok üstün olan bir hitapla konuştu ![]() ![]() ![]() ![]() “GELİN NASİHATLERİMİ DİNLEYİN!” Habîb-ün Neccâr, kavmini ikaz edip, gelen elçileri dinlemelerini ve Allahü teâlâya imân etmelerini söyledikten sonra, kendisinin Allahü teâlâya imân ettiğini şöyle bildirdi: “Şüphe yok ki ben, sizi de yaratan Allahü teâlâya imân ettim ![]() ![]() Habîb-ün Neccâr bu sözleri söyleyince, bunu işiten putperest halk, hep birden üzerine hücûm edip, taşa tutarak onu şehid ettiler ![]() “Yâ Rabbî! Kavmime hidayet ver” diyerek duâ ediyordu ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Habîb’Ün-Neccâr |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Habîb’Ün-Neccârİsa aleyhisselam havârîlerinden iki kişiyi, Allahü teâlânın emri ile Antakya’ya göndererek, orada yaşayan ve putlara tapan insanları, imâna davet etmeleri için vazife vermişti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Elçilerin bu davetleri, Antakya’yı idaresi altında bulunduran kral tarafından da duyuldu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Gerçekten biz, size imânâ davet etmek için gönderilmiş elçileriz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Antakya halkı Hazreti İsa’nın elçilerini ret edince, elçiler dediler ki: “Biz, Rabbimizin emriyle, İsa aleyhisselamın, sizleri imâna davet etmek için gönderdiği elçileriz ![]() ![]() Antakya halkı ise elçilere; “Biz sizi sevmiyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ÖLDÜRMEYE KARAR VERDİLER! ![]() ![]() Antakya ahalisi, kendilerini saâdete kavuşturmak isteyen elçiler ile inatçı bir mücâdeleye girdiler ve aslâ dinlemediler ![]() ![]() ![]() ![]() Bu kararlarını; daha önce elçilerle görüşüp imân eden ve onların hâmisi, koruyucusu olan Habîb’ün-Neccâr işitmişti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|