![]() |
Namaz İdamını Önledi..Bediüzzaman.. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Namaz İdamını Önledi..Bediüzzaman..Ben Müslüman âlimiyim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kafkas cephesi komutanı Nikola Nikolaviç esir kampını teftiş ederken, Üstad Bediüzzaman’ın bulunduğu koğuşa girdi, burada bütün esirler ayağa kalktığı halde, Said Nursî’nin ayağa kalkmadığını ve kendisini umursamadığını gördü ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() – Ben Müslüman âlimiyim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu sözleri işiten Rus Başkomutanında hayretin yerini öfke aldı ve komutan, Bediüzzaman’ın derhâl divan-ı harbe verilmesini emretti ![]() Divan-ı harp kurulduğu zaman bile Üstad tavrını değiştirmedi, kendisi hakkında idam kararı verildikten sonra sadece şu talepte bulundu: – Müsaade ediniz, abdest alıp namaz kılayım ![]() Ve ölümden perva etmeyen Said Nursî, dışarıda darağacı kurulurken huşû içinde dergâh-ı İlâhiyeye yöneldi ![]() Huşu içinde namaz kılarken, Rus subayları ve Üstad ile birlikte aynı kampta esir olan Alman ve Avusturya subayları hayretle kendisini seyrediyorlardı ![]() İdam kararı verilince de, Bediüzzaman’ın yerine, esir Avus¬turya, Alman ve diğer Türk subayları telaşlandılar ve onun Rus kumandandan özür dilemesini rica ettiler ![]() ![]() ![]() Namaz bitince Nikola, beklenmedik bir davranış gösterdi ![]() – Beni affediniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|