Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
görmeden, sevmenin, üveys, zirvesi

Görmeden Sevmenin Zirvesi Üveys...

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Görmeden Sevmenin Zirvesi Üveys...

sen gibi SEVEMEZ Kİ hiç kimse
Sen gibi kimse gelmedi bu aleme
Sen gibi kimse gelmez de
ÜVEYS canlar canı ÜVEYS
Görmeden sevmenin zirvesine çıkmış
Yemen illerinin Veysel Karani'si

Aşkını tarif ediyorum diyememSenin aşkını tarif etmeye benim gücüm yetmezHayran kaldım yüreğine
Görmeden sevmenin zirvesine varan canlar canı ÜVEYS
Hasta annenden başka kimin vardı seninDünya gözüyle göremedi seni biriciğin,cennetin
Yemen illerinin garip çobanı canlar canı ÜVEYSS
Anneciğini doktara götürmenle başladı aşkın senindoktara verecek paran bile yoktusırtındaki cüppeni çıkarıp verdin
Gözü gönlü varlığa tok bir garip çoban ÜVEYSS

Koyunlarla olan halin bile bambaşka
Sanki sen koyunları gütmüyorsun da; ruhunun şefkat kollarıyla onları sarıyorsunYemen illerinin VEYSEL KARANİSİ
Yokluğun babası sensinaçlıktan hıçkıran minik yavruya uzattığın sıcak ekmeğin kokusu buralara ulaşıyor sanki
Anneciğini doktora götürdüğnde duymuştun peygamberin isminiO anda sanki MECNUN oldunMUHAMMED ismi(SAV)yüreğini öyle bir titretti kidilinden hiç düşürmez oldunÜveys oluşunu bile unuttunGördüğün herkese ONDAN bahsediyorsun

Aşk ki;seni senden uzak etti
Aşk ki; seni MUHAMMED'E (sav) doSt eyledi
Aşk ki; seni yemen illerinin VEYSEL KARANİSİ seçti
VEE aşkın ki; rabbin huzurunda duası mutlak kabul olunan kul eyledi
Sevgililer sevgilisinin sevgilisi ÜVEYSS

Efendimizin yanından gelen bir atlıya
"PEYGAMBER BANA SELAM GÖNDERDİ Mİ?"deyişin çıkmıyor aklımdan
O'nun bir SELAMI senin için cihandaki herşeye bedelyüreğin hasretle kavrulurken bilemedin ki;
dünya gözüyle vuslat yok sana
Şimdi gözyaşı döksün senin için dağlar taşlarcanımın canı üveyss

ne mübarek bir evlatsın ki;aşk ile SEN SENDEN OLDUN,KENDİNİ UNUTTUNDA anneciğin razı olmadığı için peygamberi göremiyorsunsen gibi varmı bir tane daha CANLAR CANI ÜVEYS

Birgün zarif sesinle ""anneciğim peygamberi görmeye gideyim mi?""dedin de
üveysin'den ayrılmak istemeyen annentitrek sesiyle""üveys beni kime bırakıyorsun ,yavrum""deyince sen yine hüznünü kalbine gömdüngözyaşların kan oldu aktı içine
GÖRMEDEN SEVMENİN ZİRVESİNE ULAŞAN CANLAR CANI ÜVEYSSbize de dua et,ne olurbiz de aşkın hasına ulaşalımöylesine kalbini O'NA bağlamışsın kisevdan seni bırakmadı biran bilevazgeçmedin çok sevdiğinden

Birgün tekrardan ağlamaklı bir sesle""anne ne olur birkerecik bırakta peygamberi göreyim""dedinde şefkatli anneciğinin yüreği dayanamadı buna
heyecanlı sesle ""GİT ÜVEYS;GİT EVLADIM, benden de SELAM götür peygambere ama ne olur kalma hemen dön ÜVEYSSS oğlum,dedi

Üveysin yanmış,kebab olmuş yüreği dayanır mı?bu hasrete artıkkuş olduda uçtu sankiÜVEYS tıpkı bir ÜVEYİK KUŞU olduhasreti vuslata döndürmek için çölleri geçti aşkının hızıylanura koşan ayaklarının bastığı yerler GÜL oldu ,gül gibi koktuçöller can buldu misk kokan ayaklarındacanlar canı üveys coşkun ırmaklar gibi aktı bir anda
ÜVEYSS görmeden sevmenin zirvesi;sen gibi var mı bir can daha bu cihanda

Peygamber hasretinden yandıkça yandınve bastın ayağını
çok sevdiğin topraklaraeğildin kapısının eşiğini öptün defalarcagözyaşlarını bıraktın inci gibi sevgilinin toprağınakalbin sanki yayından fırlayacak ok gibiüstünü başını düzelttin EN SEVGİLİ seni görecek sanıyordunkapısını tıklatın ,elinle yüreğini tutarakkapının yarım açılışı seni heyecanlandırdıhemencecik edeple kenara çekildin
"ben peygamberi görmeye geldim ",dedin titreyen sesinlene yazık ki peygamber sefere çıkmış vuslata eremedin,hasreti dindiremedin üveyssşimdi ağlasın senin için dağlar,taşlar
oysa anacığın izin verseydi peygamber birgün sonra seferden dönecektigörecektin sevgililer sevgilisini
"yemen'den garip bir çoban geldi sizi görmeye ,selam söyledi deyin dedin ve anacığının izni olmadığı için kalamadın
sen ki,böylesine özlemle yandığın halde anne sözünü dinledin ve geri döndünanneciğine sırt çevirmedin,bu zamanki gençler olarak annelerimizi nasıl üzüyorsunbir bilsen,bu halimizle bizi sevmezsin ki senşimdi dağlar,taşlar saygısızlığa ateş saçıyor,bulutlar buyüzden yağmur göndermiyoryanalım ki halimize hemde nasıl yanmakhalimiz içler acısı ÜVEYSSgörmeden sevmenin zirvesini yapmış canlar canı üveyss

Arayı arayı bulsam izini,
izinin tozunu sürsem yüzüme dedinde yollara düştün yinevuslat sana sırtını döndü bu dünyada üveysskavuşamadan göçmüş gül kokulu MUHAMMEDD(sav)
Medine'ye varamadım gül kokusu alamadım
ben RASULE doyamadımm
yaralıyam,yaralıyam,yaralıyammm
şimdi paramparça olsun dağlar,taşlar
hiçbir vuslat ;vuslat olamaz artık

SEN, görmeden sevmenin zirvesi üveys
SEN,anne hatırını sayan
SEN,peygamber aşkıyla yanan
SEN,emanetin kutlu sahibicanlar canı şerefli çoban
Y EMEN'İN garip çobanı
şimdi görmeden RESUL AŞKIYLA yanmayı hissettir bize
Ben seni çokkkk sevdim gönlümde taht kuran ÜVEYSSS

051007 Pınar Önalan

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com