![]() |
Silsile-İ Aliyyeden Abdullah-İ Dehlevî |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Silsile-İ Aliyyeden Abdullah-İ DehlevîSilsile-i aliyyeden Abdullah-ı Dehlevî Abdullah-ı Dehlevî hazretleri, “Silsile-i aliyye” denilen büyüklerden olup, seyyiddir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Abdullah-ı Dehlevî, Mazhar-ı Cân-ı Cânân hazretlerinin huzûruna varıp, kendisini talebeliğe kabûl buyurmasını istedi ![]() “Sen zevkin ve şevkin olduğu yere git ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu mübarek zatın, gönülleri ferahlatan, kalplere neşe ve sürur veren sohbetleri ayrı bir nîmet sofrası idi ![]() “Hizmet görmek isteyen hocasına hizmet etsin ![]() “Nefsinin arzularına tâbi olan, Allahü teâlâya nasıl kul olur? Ey insan! Kime tâbi isen onun kulu olursun ![]() “Bir defâsında beni Cehennem ateşi korkusu kapladı ![]() ![]() ![]() Abdullah-ı Dehlevî her zaman şehîd olmayı arzû ederdi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hazret-i Hâce Behâeddîn Nakşibend; “Bizim cenâzemizin önünde şu beytlerini okuyun buyurmuşlardı: “Huzûruna müflis olarak geldim, Yüzünün güzelliğinden bir şey isterim ![]() Şu boş zembilime elini uzat, O mübârek eline güvenirim ![]() ![]() ![]() “Kerîmin huzûruna azıksız geldim, Ne iyiliğim var, ne doğru kalbim, Bundan daha çirkin hangi şey olur? Azık götürürsün, O ise Kerîm ![]() |
![]() |
![]() |
|