![]() |
Zalim Hükümdar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zalim Hükümdarinsanları kendine taptıran zalim hükümdar, bu sefer de dininden dönmezse gencin başını kestirecektir ![]() ![]() ![]() Delikanlı hükümdarın huzuruna getirilir ![]() ![]() “Onu falan dağa götürün, dağın tepesine çıkarın, dininden dönerse serbest bırakın, yoksa aşağı atın” der ![]() “BENİ ONLARDAN KORU ALLAHIM!” Yola girerler ![]() ![]() “Allahım, nasıl dilersen beni onlara karşı sen koru” diye dua eder ![]() Dağ sarsılır ![]() ![]() ![]() “Seninle beraber gidenlere ne oldu?” “Allahü teala beni onlara karşı korudu ![]() Hükümdar bu sefer onu bir başka gruba teslim eder ve; “Bunu bir gemiye bindirin, denizin ortasına getirin ayağına taş bağlayın, dininden dönerse serbest bırakın, yoksa denize atın” der ![]() Genç; “Allahım, nasıl dilersen beni onlara karşı sen koru” diye dua eder ![]() Gemi onlarla beraber altüst olur ![]() ![]() ![]() “Seninle beraber gidenlere ne oldu?” “Allahü teala beni onlara karşı korudu ![]() ![]() “Nedir o?” “Halkı, geniş bir meydana toplayacaksın, beni de hurma dalına asacaksın ![]() ![]() ![]() Halk meydana toplanır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “EY ANNECİĞİM, SABRET!” Bütün bunlara şahit olan halk; “Delikanlının Rabbine iman ettik” derler ![]() Hükümdarın adamları gelerek; “Çekindiğin oldu, halk iman etti” derler ![]() “Hemen hendekler açın ![]() ![]() Emir yerine getirilir ![]() ![]() “Ey anneciğim sabret ![]() ![]() Bunun üzerine kadını ateşe atarlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Zalim Hükümdar |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zalim HükümdarÇok eskiden, insanları kendisine taptıran bir hükümdar ve onun da bir sihirbazı vardı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hükümdar ona bir genç buldurur ve yollar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Genç durumu sonunda rahibe de iletir ![]() “Sihirbazdan korktuğunda, ‘Evimizdekiler alıkoydu’, ailenden çekindiğin zaman da ‘Sihirbaz bırakmadı’ dersin ![]() ![]() ![]() ![]() “SEN BENDEN ÜSTÜNSÜN!” Bir gün önünü yırtıcı bir hayvan keser ve kendi kendine: “Sihirbaz mı daha üstün, yoksa rahip mi şimdi öğreneceğim” der ![]() Bir taş alır ve; “Ey Allahım! İhtiyarın işi, sana sihirbazın işinden sevimli ise şu hayvanı öldür” der ![]() ![]() ![]() “Bugün sen benden üstün haldesin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Delikanlı birçok hastalığa şifa bulur hale gelir, körlerin gözlerini açar ![]() “Gözlerimi açarsan, bu hediyelerin hepsi senindir ![]() ![]() ![]() “Ben kimseye şifa veremem ![]() ![]() ![]() Hasta derhal iman eder ![]() ![]() ![]() “Gözlerinin görmesini kim sağladı?” “Rabbim ![]() “Senin benden başka bir Rabbin mi var?” “Benim Rabbim de senin Rabbin de Allahü tealadır ![]() “ŞİFAYI VEREN ALLAHÜ TEALADIR” Hükümdar kızar ve onun ağzından delikanlının ismini alana kadar işkence ettirir ![]() ![]() ![]() Genç hemen huzura getirilir ![]() “Sihrin körleri bile iyileştirecek seviyeye ulaşmış, herkese şifa veriyormuşsun ![]() “Ben hiçbir derde şifa veremem, şifayı ancak Allahü teala verir ![]() Hükümdar, delikanlıya da rahibin ismini verinceye kadar işkence eder ![]() ![]() “Dininden dön” der ![]() Rahip de teklifi reddeder ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Zalim Hükümdar |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zalim Hükümdarzalim hükümdar Eski Yemen hükümdarlarından zalim birisi varmış ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hiç ölmeyecekmiş gibi dünyaya düşkün olan bu hükümdar gerçekten emri altındakilere çok zulmediyormuş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Orada çalışan zavallı kölelerden biri, bir gün pek bitkin düştüğü için dayanamamış ve; -Hükümdarım, niçin bu kadar acele ediyorsunuz? Siz bu bağın üzümlerinden yapılacak şarabı hiçbir zaman içemeyeceksiniz ki! deyivermiş ![]() Hükümdar öfkeden deliye dönmüş ![]() ![]() ![]() ![]() Nihayet gün gelip üzümler yetiştikten sonra, köleler de dahil herkesin hemen toplanmasını emretmiş ![]() ![]() ![]() -Söyle bakalım ey köle! Benim bu şaraptan hiçbir zaman içemeyeceğimi şimdi de iddia edebilir misin? diye sormuş ![]() Köle şöyle cevap vermiş: -Belli olmaz efendim ![]() ![]() ![]() ![]() “ZALİMİN SONU BÖYLE OLUR” Köle sözlerini bitirir bitirmez, içeri hükümdarın adamlarından biri girmiş ![]() ![]() ![]() ![]() Hükümdar, elindeki bardaktan bir damla dahi içemeden hemen dışarı fırlamış ![]() ![]() ![]() ![]() O, gün görmüş köle ise, yanındakilere dönerek şöyle demiş: “Zalimlerin sonu böyle olur ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|