![]() |
Enes Bin Mâlik (Radıyallahü Anh) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Enes Bin Mâlik (Radıyallahü Anh)Enes bin mâlik (radıyallahü anh) Eshab-ı kiramın büyüklerindendir ![]() ![]() Resûl-i ekrem (sallallahü aleyhi ve sellem) çoğu zaman şöyle dua ederdi: “Allâhümme rabbenâ âtinâ fi’d-dünyâ hasene ve fi’l-âhireti hasene ve kınâ azâbe’n-nâr: Allahım! Bize dünyada da iyilik ver, âhirette de iyilik ver ![]() Peygamber efendimiz buyurdu ki: “Zulüm de etse, zulme de uğrasa kardeşinize yardım ediniz ![]() “Yâ Resûlallah! Zulme uğradığında yardım edelim, fakat zulmederken nasıl yardım edeceğiz?” dedim ![]() ![]() ![]() Resûlullah efendimiz şöyle buyurdu: “Allahü teâlâ, yemek yedikten veya bir şey içtikten sonra kendisine hamdeden kuldan hoşnut olur ![]() *** Enes bin Mâlik anlatıyor: “Gözleri görmeyen yaşlı bir hanımın Saib adında bir genç oğlu vardı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Onun için Allahü tealaya dua et, dedi ![]() - Ama o öldü, dedi ![]() - Olsun sen yine de dua et, dedik ![]() - Allahım, ben isteyerek sana iman ettim ![]() ![]() ![]() ![]() Allah’a yemin ederim ki, kadın sözünü bitirir bitirmez, çocuk ayaklarını kımıldatmaya başladı ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|