![]() |
İmâm-İ Rabbânî Hazretleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İmâm-İ Rabbânî HazretleriÂriflerin ışığı, velilerin önderi, İslam’ın bekçisi, Müslümanların baş tacı, müceddid, müctehid ve İslam âlimlerinin göz bebeği İmâm-ı Rabbânî hazretleri buyuruyor ki: İMDÂTLARINA YETİŞMEK LAZIM ![]() ![]() ![]() Ölülere, duâ ile, istigfâr etmekle, onun için sadaka vermekle yardım etmek, imdâtlarına yetişmek lâzımdır ![]() ![]() Bir mü’minin duâsı ile diğer mü’minlerin günâhları affediliyor ki, böyle duâ edilmesi emredilmiştir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mü’min ölünce, geride kalan evlâdı, onun için duâ ederse, o kişinin amel defterine sevâb yazılır ![]() ![]() ![]() Ölmüş ana-babası için ne iyilik yapılacağı suâl edildiğinde, Peygamber efendimiz (sallallahü aleyhi ve sellem) buyurdu ki: (Onlar için duâ ve istigfâr et!) (Hâkim) Yine buyurdu ki: (Sadaka veren kimse, sevâbını Müslüman ana-babasına da niyyet ederse, verdiği sadakanın sevâbı, onlara da gider, kendi sevâbından da bir şey eksilmez ![]() “BENİ MAHZUN ETME! ![]() ![]() Sâliha bir kadın vefatı yaklaşınca çocuğunu çağırır ve der ki: “Yavrum benim hayatımda ve memâtımda senden başka itimad edeceğim kimse yoktur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Vaktâ ki, anne vefat etti ![]() ![]() “Nasılsın anneciğim?” dedi ![]() “Oğlum, ölüm çok şiddetli ve zor bir şeydir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İmâm-İ Rabbânî Hazretleriİmâm-ı Ahmed Rabbânî hazretleri, Hindistan’da yetişen en büyük veli ve âlimdir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “İnsana lâzım olan önce Ehl-i sünnete uygun inanmak, sonra Allahü teâlânın emir ve yasaklarına uymak, daha sonra tasavvuf yolunda ilerlemektir ![]() “Büyükleri sevmek, saâdetin sermâyesidir ![]() ![]() “Edebi gözetmek, zikirden üstündür ![]() ![]() “Kalbin tasviyesi (temizlenmesi); İslâmiyete uymakla, sünnetlere yapışmakla, bid’atlerden kaçmakla ve nefse tatlı gelen şeylerden sakınmakla olur ![]() ![]() İmâm-ı Rabbânî hazretlerinin talebelerinden Mevlânâ Muhammed Emîn, bir gün, hocasına şöyle arz etti: “Nevâbşîr Hâce, asîl ve şerefli bir âileye mensuptur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “ONU GÜNAHLAR İÇİNDE GÖRDÜM!” “Ey Mevlânâ Muhammed! Nevâbşîr Hâce’nin hâline teveccüh ettim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aradan uzun zaman geçti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İmâm-İ Rabbânî Hazretleriİmam-ı Ahmed Rabbani hazretleri, Hindistan’da yetişen en büyük veli ve âlim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “İmâm-ı Rabbânî hazretlerinin birâderi Sürûnç beldesinde idi ![]() ![]() ![]() -Yolda Kureyş sûresini çok oku ki, tehlikelerden korunasın ![]() Gitmek üzere yola çıktım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu hâdiseyi yanımda bulunan arkadaşlarım da gördü ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() FENÂ VE BEKÂYA KAVUŞTU ![]() ![]() ![]() İmâm-ı Rabbânî hazretlerinin yüzlerce kerâmeti Zübdet-ül-makâmât, Menâkıb ve Makâmât-ı Ahmediyye-i Saîdiyye ve Hadarât-ül-Kuds gibi onun hakkında yazılan kıymetli kitaplarda kaydedilmiş olup, biri şöyledir: Mevlânâ Muhammed Yûsuf, zamanının âlimlerinden bir zât idi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İmâm-İ Rabbânî Hazretleriİmam-ı Rabbani hazretleri, on altıncı asırda Hindistan’da yetişen en büyük veli ve âlimdir ![]() ![]() ![]() ![]() Efendim, Nevâbşîr Hâce, asil ve şerefli bir aileye mensûp olup, babası ve dedeleri evliyâdan idi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Ey Mevlânâ Muhammed! Nevâbşîr Hâce’nin hâline teveccüh ettim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu zât bir defâsında Serhend şehrinden başka bir şehre gitmişti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “O ÖYLE BİR YOLDA Kİ ![]() ![]() ![]() İmâm-ı Rabbânî hazretlerine bağlı olanlardan Mevlânâ Murtaza Nâib şöyle anlatmıştır: Babam bana vasiyyet etti ve dedi ki: “Vefât edince, cenâzemi İmâm-ı Rabbânî hazretlerine götürüp, beni de talebeleri arasına almasını iste ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|