Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hasan, sekkâf, veli, yemenli

Yemenli Velî Hasan Sekkâf

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Yemenli Velî Hasan Sekkâf

Yemenli velî Hasan Sekkâf

Hasan Sekkâf, tasavvuf büyüklerindendir Yemen diyârında bulunan Terîm beldesinde yaşamıştır Doğum târihi tesbit edilememiştir 813 (m 1410) senesinde vefât etti Zamanındaki evliyânın büyüklerinden olan Hasan Sekkâf’ın baba ve dedeleri de kendisi gibi âlim ve evliyâ zâtlar idi KABİRDEN YÜKSELEN NUR
Hasan Sekkâf zamanında bulunan büyük âlimlerin derslerinde bulundu Babası da büyük âlimlerden olduğu için, kısa zamanda yetişip meşhûr oldu İsmi, her tarafta söylenmeye başlandı Herkes tarafından sevilirdi Çok kerâmetleri görülmüştür
Hasan bin Abdürrahmân es-Sekkâf, bir gün, evliyâdan Muhammed bin Hakem ismindeki bir zâtın kabrini ziyâret etmişti Yanında da talebelerinden Abdullah bin Muhammed isminde birisi vardı Bu talebe Hasan bin Abdurrahmân’dan, Muhammed bin Hakem’in rûhâniyetinin kabrinden kendilerine keşfolmasını, gösterilmesini istedi O da kabûl etti Bu sırada, Muhammed bin Hakem’in kabrinden güneş misâli bir nur çıktı Bu nurun heybeti ile aklı başından giden talebe, bayılarak yere düştü Evine götürüldü Üç gün o hâlde kaldı Üçüncü gün Hasan Sekkâf hazretleri o talebenin evine gitti Şifâ için bazı âyet-i kerîmeler okuyup duâ etti O talebe, bundan sonra kendine gelebildi
Hasan bin Abdürrahmân’ın, bir kimseye sekiz altın borcu vardı Bir gün, alacaklı olan kimse alacağını istedi O ânda da Hasan Sekkâf’ın sâdece beş altını vardı O da kız kardeşi Zeyneb’de emânet olarak duruyordu Ondan beş altını aldı Bir kese içinde getirip, alacaklıya verdi Alacaklı, verilen altınları saydı Kesenin içinde sekiz altın vardı Tamam olduğunu söyleyip gitti

“NİÇİN BÖYLE SÖYLÜYORSUN?”
Rivâyet edilir ki, bir gün kardeşinin oğlu Muhammed Hasan Sekkâf’ın evine misafirliğe gelmişti Bir müddet sohbetten sonra, Hasan Sekkâf kalkıp hanımının bulunduğu odaya geçerek; “Haydi, [müstakbel] zevcin için yemek hazırla dedi Hanımı hayretle; “Benim zevcim ne demek? Benim zevcim sensin Niçin böyle söylüyorsun?” deyince, Hasan Sekkâf hazretleri buyurdu ki: “Benim vefâtımdan sonra sen bu kardeşimin oğlu ile evlenirsin” Hanımı bir şey demeyip sustu Bu hâdiseden kısa bir müddet geçti Hasan Sekkâf hazretleri vefât etti Hanımı da o zât ile evlendi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com