![]() |
Bir Gönül Sultanı Mevlânâ Tâceddîn |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bir Gönül Sultanı Mevlânâ TâceddînBir gönül sultanı Mevlânâ Tâceddîn Mevlânâ Tâceddîn İbrahim, Allah dostlarından bir büyük velîdir ![]() ![]() ![]() -Hocam, nasihat almaya geldim ![]() Büyük velî sevgiyle baktı gence: -Evladım, âzâlarını günah işlemekten koru ![]() ![]() -İnşallah hocam ![]() ![]() -Kalbini de dünyaya bağlama sakın ![]() -Dünyadan maksat nedir hocam? -Dünya, haram ve günahlardır oğlum ![]() ![]() Sonra sordu gence: -Namazlarını kılıyor musun oğlum? -Beş vakit kılamıyorum hocam ![]() Acı acı gülümseyip sordu gence: -Sen hiç temelsiz bina gördün mü? -Hayır hocam, görmedim ![]() -Niye görmedin? -Temelsiz bina olmaz ki hocam ![]() -Doğru dersin ![]() ![]() ![]() -Anladım hocam ![]() *** Mevlânâ Tâceddîn hazretleri bir gün yakınlarını çağırıp vasiyyetini bildirdi: -Beni falan yere defnediniz! Çocukları “Peki” dedilerse de, kabir yeri için başka yer düşünüyorlardı ![]() -Babacığım, biz falan caminin avlusunu düşünüyorduk ![]() “GÜCÜNÜZ YETERSE! ![]() ![]() Cevap iki kelimeydi: -Gücünüz yeterse! ![]() ![]() Biraz sonra ağırlaştı ve vefat etti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|