Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
imami, şibli

İmâm-İ Şiblî

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İmâm-İ Şiblî

İmâm-ı Şiblî hazretleri şöyle bir hadise anlatır:
Komşularımdan birisi vefât etmişti Rü’yâmda onu gördüm Allahü teâlânın ona nasıl muâmele ettiğini sordum Bana şöyle dedi: “Ey Şiblî! Başıma çok korkulu işler geldi Hesaba çekilip suâl sorulurken çok sıkıntı çektim Kendi kendime; bu sıkıntı ve musîbet bana nereden geldi? Hâlbuki ben, Müslüman olarak rûhumu teslim ettim diye düşünürken, bana şöyle dendi: “DİLİNİ İHMAL ETMEN SEBEBİYLE!”
“Bu sıkıntı ve musîbet, dünyâda iken dilini ihmâl etmen sebebiyledir” Bu sırada Münker ve Nekîr ismindeki melekler bana doğru gelirken, onlarla benim arama, hoş kokulu, yakışıklı bir şahıs girdi Ona kim olduğunu sorunca, bana şöyle dedi: Senin dünyâda iken, Resûlullah Efendimize okumuş olduğun salevâtlardan yaratıldım Her sıkıntıda sana yardım etmekle emrolundum
İklîşî hazretleri de şöyle anlatır:
İmâm-ı Şiblî, Ebû Bekr bin Mücâhid’in yanına gelmişti Ebû Bekr bin Mücâhid yerinden kalkıp, İmâm-ı Şiblî’ye sarıldı ve onu iki gözü arasından öptü Ben, Ebû Bekr bin Mücâhid’e; “Efendim! Sen Şiblî’ye niçin böyle yapıyorsun? Hâlbuki Bağdad’da ona mecnun diyorlar Siz de böyle söylerdiniz” dedim Bunun üzerine Ebû Bekr bin Mücâhid hazretleri şöyle buyurdu:
Ben, Resûlullah efendimiz (sallallahü aleyhi ve sellem) ona öyle yaptığı için böyle yaptım Çünkü Resûlullah efendimizi rü’yâda gördüm Şiblî’nin yanına varıp, onu iki gözünün arasından öptü O sırada ben; “Yâ Resûlallah, Şiblî’ye niçin böyle yapıyorsunuz, ona böyle muâmelede bulunuyorsunuz?” diye suâl edince, Resûlullah Efendimiz şöyle buyurdu: “Evet, ona böyle yaptım Çünkü o, namazdan sonra Tevbe sûresi yüzyirmisekizinci âyet-i kerîmesini, ondan sonra da bana salevât okuyor” buyurdu

“DİLİNİ İHMAL ETMEN SEBEBİYLE!”
Muhammed bin Saffâr da bu hususta şöyle anlatır:
Ebû Abbâs Ahmed bin Mensûr vefât edince, birisi babama geldi ve; “Dün gece rü’yâmda Ebû Abbâs Ahmed bin Mensûr’u gördüm Şîrâz Câmii’nde mihrâbda duruyordu Üzerinde güzel bir elbise vardı Ona; “Allahü teâlâ sana nasıl muâmele etti?” diye sorunca; “Allahü teâlâ beni af ve mağfiret etti Beni Cennetine koydu” dedi Buna nasıl kavuştuğunu sorunca; “Dünyâda iken Resûl-i Ekrem Efendimize çok salevât okumam sebebiyle” dedi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com