Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bağlamam, develerimi, kalbıme

Develerimi Kalbıme Bağlamam

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Develerimi Kalbıme Bağlamam

Biri İmâm-ı Âzam Ebû Hanîfe Hazretlerine "rahmetullahi aleyh" gelerek:

"Yâ İmam, ben namazlarımı huşu içerisinde kılamıyorum Namazda iken develerimi otlatıyor, onlarla ilgileniyorum Oysa siz benden daha zenginsiniz Peki siz ibadet zevkine nasıl erişiyor, ibadetlerinizi huşu içerisinde nasıl yapıyorsunuz?" diye sormuş İmam-ı Âzam Ebu Hanife Hazretleri "rahmetullahi aleyh" şöyle cevap vermişler:

"Ben develerimi kalbime bağlamam ki; ahıra bağlarım

İmâm-ı Azam Ebû Hanîfe hazretleri buyurdu ki:

Dînin alış-veriş kısmını bilmeyen, haram lokmadan kurtulamaz ve ibâdetlerin sevâbını bulamaz Zahmetleri boşa gider, azâba yakalanır ve çok pişman olur

Her halde Allahü teâlâdan kork, kötülüklerden korun Emânetlere riâyet et Küçük-büyük, zengin-fakir herkese iyilik ve nasîhatta bulun Hiç kimseyi küçük görme Vakarlı ol ve herkese değer ver Ziyâretine gelenleri iyi karşıla Meselelerine cevap ver Eğer o, meselenin ehli ise ilim ile meşgûl olur, değilse sana muhabbet ve sevgi besler

Hoca ve üstâdlarına hürmet et, onlara dil uzatma İnsanlardan dâimâ çekin Allah için gizli hâlinde ne isen, açık durumda da öyle ol

Çok gülme Zîrâ çok gülmek kalbini öldürür Vakarlı bir şekilde yürü Acele acele ve salına salına yürüme, işlerinde aceleci olma Konuşurken yüksek konuşma, bağırıp çağırma Dâimâ kendin için sükûn ve sükûtu tercih et

Nefsini her zaman murâkabe edip gözet ve kontrol et Ölümü hatırından çıkarma Hocaların ve kendisinden ilim aldığın zâtlar için Allahü teâlâdan af ve mağfiret dile Kur'ân-ı kerîm okumaya devâm et Kabirleri, büyük zâtları ve mübârek yerleri çokça ziyâret et

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com