|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
gönlü, hazretlerinin, konya’dan, kırılarak, şam’a, şems |
![]() |
Şems Hazretlerinin Konya’Dan Gönlü Kırılarak Şam’A |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şems Hazretlerinin Konya’Dan Gönlü Kırılarak Şam’A![]() 14 Mart 1246 - 21 Sevval 643 - Şems hazretlerinin Konya’dan gönlü kırılarak Şam’a gitmesi ![]() Şemsi Tebrizi Hz ![]() ![]() Hz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir gün yolda giderken, birden bire karşısına maiyetiyle birlikte süvari, at üzerinde bir emir çıktı ![]() ![]() ![]() ![]() Şems-i Tebrizi, içinden: Kullarını nimetlerle cezalandıran ve has kullarına intikamını tahsis eden Allah'ı tenzih ederim, dedi ![]() Hal sahipleri, Şems'den bu durumu sordular ![]() Şems-i Tebrizi Bu fakir mizaçlı emir, Allah'ın velileri zümresindendir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ben Rabbimden niyazda bulununca, O emirin, emirlik elbisesi içinde kulluk etmesinin gerektiğine, çünkü din ve dünya bayındırlığı işinin, onda olduğuna ve orada nefis meşakkat ve riyazetinin daha fazla bulunduğuna dair işaret geldi ![]() ![]() Şemsi Tebrizi Hz ![]() ![]() Şems Hz ![]() Mevlana Hz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ey Münadi, nerede bir topluluk görürsen bağır, Ey Müslümanlar, hiç kaçmış bir kul gördünüz mü? O'ndan bir nişane bildirene, O'ndan bir nükte söyleyene, Müjde olarak canımı vereceğim ![]() ![]() ![]() Gel ![]() ![]() ![]() Şu yoksul gönülden karar'da gitti sabır da ![]() ![]() ![]() Yüzümün sararmasını, gönlümün derdini, can evimdeki yanışı sorma ![]() Çünkü anlatmaya sığacak şey değil bunlar, gel de gözünle gör ![]() ![]() ![]() Senin sıcaklığınla pişmiş bir somun gibi al, aldı yüzüm ![]() Şimdi bayat ekmek gibi ufalanmış, yerlere saçılmışım ![]() ![]() ![]() Gel de yollardaki topraklardan topla beni ![]() ![]() ![]() Ayna gibi yüzünden hayaller toplardım, Şimdi ise, bak da gör yüzümü nasıl sapsarı, nasıl bumburuşuk ![]() ![]() ![]() Aşk padişahı, her zaman binlerce saltanat, binlerce ülke bağışlamada ![]() Fakat, Cemalinden başka bir dileğim yok ![]() O'ndan ![]() ![]() ![]() ![]() Sevgisinin kemeri, aşkının külahı iki alemde de yeter bana ![]() Külahım düşerse ne çıkar, kemerin olmasa ne gam ![]() Sevgilisi, bir seher çağı hasta gönlümü öyle bir yere götürdü ki ![]() ![]() ![]() Geceden de geçtim gündüzden de, seherden de yok bir haberim artık ![]() Aşk delidir amma, biz delinin de delisiyiz ![]() Nefis kötülükler emreder amma, biz onu çoktan buyruğumuz altına almışız ![]() Ey Tebrizli Şems bu seferden dön gel Allah aşkına Biz bir tek aşka, senin aşkına tutulmuşuz ![]() ![]() ![]() O aşkla oyalanmadayız ![]() Aşk geldi adeta damarlarımda derimde kan kesildi ![]() ![]() ![]() Beni kendimden aldı, sevgiliyle doldurdu ![]() Bedenimin bütün zerrelerini sevgili kapladı ![]() Benden kalan bir ad, ondan ötesi hep O ![]() ![]() ![]() Mevlana Hz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Keşif ve keramet ehli Mevlana Hz ![]() ![]() ![]() Evladım, Üstadım Şems-i Tebriz-i Şam'dadır ![]() ![]() ![]() ![]() @-;-;-/ Allah'ım, gücendirenlerden eyleme Âmin Âmen ![]() Allah'ım, kendine dürüst olmayanların ithamlarını gören sensin, o ithamcılardan eyleme ![]() ![]() ![]() Selam olsun; Sevgili Şems-i Tebrizi'ye; selam olsun O aşk'a gark olmuş Rumî Mevlânâ'ya ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|