![]() |
Son Derece Takva Sahibi Bir Genç |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Son Derece Takva Sahibi Bir GençHazret-i Ömer’in (radıyallahü anh) halifeliği zamanında ibadet ehli, son derece takva sahibi bir genç vardı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() BİR KADININ ÇİRKİN TEKLİFİ Bu gencin evine giden yol, bir kadının kapısının önünden geçiyordu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Takvaya erenler (var ya); onlara şeytandan herhangi bir vesvese iliştiği zaman (Allah’ın emir ve yasaklarını) hatırlayıp, hemen gerçeği görürler ![]() ![]() ![]() ![]() Kadın hizmetçisini çağırdı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Evladım neyin var ne oldu?” diye sordu ![]() “Bir şeyim yok” dedi ![]() “Allah aşkına söyle!” deyince, oğlu başından geçenleri anlattı ![]() “Hangi ayeti okumuştun?” diye sordu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “BENİ ONUN KABRİNE GÖTÜRÜN!” Genci yıkadılar ve gece vakti götürüp gözyaşlarıyla defnettiler ![]() ![]() ![]() Sabah olunca olay Hazret-i Ömer’e (radıyallahü anh) bildirildi ![]() “Bana niye haber vermedin?” diye sordu ![]() “Ey Mü’minlerin Emiri, vakit geceydi” dedi ![]() “Beni onun kabrine götürün” dedi ![]() ![]() “Ey filan kişi! Rabbin makamında durmaktan korkanlara iki cennet var (Rahman/46)” dedi ![]() “Ya Ömer! Rabbim Cennette bana onları iki defa verdi” diye cevap verdi ![]() |
![]() |
![]() |
|