![]() |
Yakub Aleyhisselamın Hz. Azrail'den Ricası! |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yakub Aleyhisselamın Hz. Azrail'den Ricası!Yakub aleyhisselamın Hz ![]() Yakub aleyhisselamın, Ken’an diyârında, yâni Fenike denilen Sayda, Sûr ve Beyrut ile Filistin ve Sûriye’nin bir kısmından ibâret olan bölgede yaşayan insanlara gönderilen peygamberdir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yakub aleyhisselamın on iki oğlu vardı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() HAZRETİ AZRAİL İLE DOSTTU ![]() ![]() ![]() Zehril-Riyazda rivayet edildiğine göre, Yakub aleyhisselam ölüm meleği Azrail aleyhisselam ile dosttu ![]() ![]() “Ya Azrail, görüşmeye mi geldin, yoksa canımı almaya mı?” diye sorar ![]() “Gelişim ziyaret içindir” cevabını verir ![]() Yakub aleyhisselam; “Senden bir ricam var” der ![]() ![]() “Ölümümün yaklaştığını, canımı almaya hazırlandığını bana önceden bildirmeni istiyorum” der ![]() “Hay hay, sana iki veya üç haberci gönderirim” karşılığını verir ![]() “ÜÇ HABERCİ GÖNDERDİM!” Yakub aleyhisselamın dünyadaki ömrü dolunca bir gün yine ölüm meleği, karşısına dikilir ![]() “Ziyaretçi misin, yoksa canımı almaya mı geldin” Azrail aleyhisselam; “Canını almaya geldim” cevabını verir ![]() Yakub aleyhisselam; “Sen bana daha önce iki veya üç haberci göndereceğini söylemedin mi?” diye sorunca, Azrail aleyhisselam şu cevabı verir: “Söylediğimi yaparak sana üç haberci gönderdim: Önce, siyah iken sonra ağaran saçın, güçlü iken halsizleşen vücudun ve dimdik iken kamburlaşan belin ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|