Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
aleyhisselamın, azrailden, ricası, yakub

Yakub Aleyhisselamın Hz. Azrail'den Ricası!

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Yakub Aleyhisselamın Hz. Azrail'den Ricası!

Yakub aleyhisselamın Hz Azrail'den ricası!

Yakub aleyhisselamın, Ken’an diyârında, yâni Fenike denilen Sayda, Sûr ve Beyrut ile Filistin ve Sûriye’nin bir kısmından ibâret olan bölgede yaşayan insanlara gönderilen peygamberdir İsmi Yakub olup İbrânice’de “Saffetullah”, yâni “Allahü teâlânın sâf ve temiz kıldığı kul” mânâsına gelmektedir Diğer adı “İsrail” olup “Allah’ın kulu” mânâsına gelmektedir İbrahim aleyhisselamın küçük oğlu olan İshak aleyhisselamın oğludur ON İKİ OĞLU VARDI

Yakub aleyhisselamın on iki oğlu vardı Bu yüzden, onun on iki oğlunun torunlarına “Benî İsrail”, yâni “İsrailoğulları” denilmiştir Oğullarından her birinin sülâlesine “Sıbt”, hepsine birden torunlar mânâsına gelen “Esbât” denir Sonradan “Yahudi” adı verilmiştir En çok sevdiği oğlu Yusuf aleyhisselam da İsrailoğullarına peygamber olarak gönderilmiştir

HAZRETİ AZRAİL İLE DOSTTU

Zehril-Riyazda rivayet edildiğine göre, Yakub aleyhisselam ölüm meleği Azrail aleyhisselam ile dosttu Bir gün hazreti Azrail, Yakub aleyhisselamı ziyarete gider Hazreti Yakub ona;

“Ya Azrail, görüşmeye mi geldin, yoksa canımı almaya mı?” diye sorar Hazreti Azrail;

“Gelişim ziyaret içindir” cevabını verir

Yakub aleyhisselam;

“Senden bir ricam var” der Azrail aleyhisselam “nedir” der Yakub aleyhisselam;

“Ölümümün yaklaştığını, canımı almaya hazırlandığını bana önceden bildirmeni istiyorum” der Hazreti Azrail;

“Hay hay, sana iki veya üç haberci gönderirim” karşılığını verir

“ÜÇ HABERCİ GÖNDERDİM!”

Yakub aleyhisselamın dünyadaki ömrü dolunca bir gün yine ölüm meleği, karşısına dikilir Yakub aleyhisselam yine sorar;

“Ziyaretçi misin, yoksa canımı almaya mı geldin” Azrail aleyhisselam;

“Canını almaya geldim” cevabını verir

Yakub aleyhisselam;

“Sen bana daha önce iki veya üç haberci göndereceğini söylemedin mi?” diye sorunca, Azrail aleyhisselam şu cevabı verir:

“Söylediğimi yaparak sana üç haberci gönderdim: Önce, siyah iken sonra ağaran saçın, güçlü iken halsizleşen vücudun ve dimdik iken kamburlaşan belin Ey Yakub, işte bunlar benim âdemoğullarına gönderdiğim ön habercilerdir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com