![]() |
Bin Salevat Okudu... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bin Salevat Okudu...Bir kimse zalim bir hükümdarın elinden kaçıyordu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Peygamber “sallallahü aleyhi ve sellem” efendimiz buyurdu ki: Bir gün dört büyük melek geldi ![]() (Ya Resulallah, sana her gün on salevat getirenin elinden tutar, sıratı kuş gibi geçiririm ![]() (Ben de, ona, Kevser havuzundan kana kana içiririm ![]() (Ben de, onun affı için başımı secdeye koyarım ![]() ![]() (Ben de, onun ruhunu, Peygamberler gibi kabzederim ![]() (Bu ne büyük lütuf ve ne büyük bir ihsandır ya Rabbi) dedi ![]() LEŞTEN DAĞILMAK GİBİ! ![]() ![]() Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki: (Allahü teâlâyı zikretmeden ve Resulüne salevat getirmeden toplanıp dağılmak, leşten dağılmak gibidir ![]() (Bir toplulukta Allahü teâlâ anılmaz ve peygamberine salevat getirilmezse, o topluluk, kıyamette, hasret ve nedamet çekerler ![]() (Abdestten sonra, on defa salevat getirenin gamı gider, duası kabul olur ![]() (Söyleyeceği şeyi unutan, hatırlamak için bana salât-ü selam getirsin!) (Namaz kıldıktan sonra dua ederken önce Allahü teâlâya layık olduğu şekilde hamd et, sonra bana salevat getir, sonra dua et!) (Kulağı çınlayan beni hatırlasın, bana salevat-ı şerife getirsin ![]() (İsmim anılınca salevat okumayan, cimrilerin cimrisidir ![]() (Gül koklayıp da bana salevat getirmeyen, bana eziyet etmiş olur ![]() (İki Müslüman, selamlaşıp müsafeha eder ve bir de bana salevat-ı şerife okursa, yeni doğmuş gibi bütün günahları temizlenir ![]() (Bana bir salevat getirene, Allah ve melekleri 70 salât getirir ![]() (Şefaatime en layık olan, bana en çok salevat okuyandır ![]() (Bana çok salevat getirenin dertleri gider, günahları affolur ![]() “DÜŞMANINI TEPELEDİK! ![]() ![]() Bir kimse zalim bir hükümdarın elinden kaçıyordu ![]() ![]() ![]() “Ya Rabbi Ravza-i Mütahhara’da yatan Peygamberin hürmetine beni bu zalimin elinden kurtar! ![]() ![]() “Haydi rahat ol ![]() ![]() ![]() O ses duyulduğu zaman meğer o zalim hükümdar ölmüştü ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|