![]() |
Ali Efe İle Küçük Efe |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ali Efe İle Küçük EfeAnadolu insanının yokluk ve çaresizlik içinde bitab düştüğü Kurtuluş Savaşı yılları ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “BENİ DE YANINA AL BABACIĞIM” Ali Efe bir gün çizmelerini çekip kalpağını başına geçirmiş, mavzerini alarak ailesiyle vedalaşmış, kızanları (delikanlı) ile buluşacağı yere doğru yola çıkmıştı ![]() ![]() ![]() Gideceği yeri kendisi ve kızanları dışında kimse bilmiyordu ![]() -Ne olur babacığım, beni de yanına al! Bak artık büyüdüm ![]() ![]() Babası onun yalvarmalarına dayanamayarak yanına aldı ![]() Mehmet yola çıktıktan sonra iki dağın etekleri arasındaki yolda bir toz bulutu belirdi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Atı, sırtına yığılmış binicisini Ali Efe’nin karargâhına getirdiğinde akşam yaklaşıyordu ![]() ![]() “NE MUTLU SANA! ![]() ![]() Ali Efe ve kızanları atın yaralı Mehmet’i taşıdığını görünce ona doğru koştular ![]() ![]() -Anama söyleyin benim için ağlamasın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ali Efe oğlunu kucaklayarak göğsüne bastırdı ve şöyle dedi: -Biricik oğlum, yiğit Mehmet’im ![]() ![]() Ali Efe, kızanlarıyla birlikte oğlunun cenazesini köyüne götürerek defnetti ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|