Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
eceli, gelmiştir

Onun Eceli Gelmiştir!..

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Onun Eceli Gelmiştir!..

Onun eceli gelmiştir!

Mûsâ Kâzım hazretleri evliyânın büyüklerinden ve “Oniki İmâm”ın yedincisidir Ca’fer-i Sâdık’ın oğlu, İmâm-ı Ali Rızâ’nın babasıdır Resûlullah (sallallahü aleyhi ve sellem) Efendimizin torunu olup, hazret-i Ali ile hazret-i Fâtıma’nın evlâtlarındandır Hazret-i Hüseyin’in çocuklarından olduğu için “Seyyid”dir “ONU YALNIZ BIRAKMA!
Mûsâ Kâzım hazretleri yüksek bir âlim ve büyük bir evliyâdır Din bilgilerinde ictihâd derecesine yükselmişti Her ilimde imâm, üstâd, büyük bir rehberdi
İnce ma’rifetleri bildiren sözleri, nükte ve latifeleri çok meşhûrdur Hikmetli sözlerinden biri şöyledir:
“Arkadaşlık ettiğin biri, önceleri hâli hâline uyar, sonraları kalbine sıkıntı verirse, hemen kendine bak! Kendi eğriliğini anlarsan, hemen tövbe et Doğru olduğunu anlarsan, bilesin ki, o arkadaşın yoldan sapmıştır Bu durumda dur, biraz düşün Hemen ondan ayrılma! Onu yalnız başına bırakma Cenâb-ı Hak tarafından bir düzelme gelinceye kadar bekle
İshâk bin Ammâr şöyle anlatıyor: “Mûsâ Kâzım hazretleri hapse atılmıştı İmâm-ı a’zam Ebû Hanîfe hazretlerinin iki talebesi olan Ebû Yûsuf ile Muhammed Şeybânî ziyâretine gitmişlerdi Maksatlarından biri de ilmi hakkında bilgi sahibi olmaktı Tam o sırada hapishânenin nöbetçisi yanına geldi ve;
-Ey mübârek efendim, bugünkü nöbetim bitti Yarın dönüşümde, bir ihtiyâcınız varsa, getireyim, dedi
Mûsâ Kâzım hazretleri, “Bir ihtiyâcım yoktur” dediler Sonra, Ebû Yûsuf ile Muhammed Şeybânî’ye dönerek;
-Ben bu adama hayret ediyorum! Yarın döneceğini zan ediyor ve ihtiyâçlarımı soruyor Halbuki Onun eceli gelmiştir ve yarın buraya dönemeyecektir, buyurdular

“BÂTINÎ İLİMDEN HABER VERİYOR!”
İmâm-ı a’zam hazretlerinin iki talebesi de, Mûsâ Kâzım hazretlerinin böyle söylemesine hayret ettiler ve; “Biz, bu zâtın zâhiri ilimlerdeki durumunu öğrenmek istedik Bu ise, bâtınî ilimden bize haber veriyor Bunun bu sözünü deneyelim” diyerek kalkıp gittiler Adamın evine yakın bir yere nöbetçi koydular ve ona, “Bu evde bir şey gördüğün zaman, gelip bize haber ver!” dediler Gece yarısında evde bir ağlama sesi yükselmeye başladı Nöbetçi gelip hemen haber verdi İmâm-ı Ebû Yûsuf ile Muhammed Şeybânî geldiği zaman adamın öldüğünü gördüler O büyük zata karşı sevgileri daha da arttı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com