![]() |
Ebû Cüz’A |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ebû Cüz’AEbû Cüz’a adında bir kimse, Kubâ’da bir kadına âşık olmuştu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “BU ADAM KADINLARA BAKIYOR!” Ebû Cüz’a oraya gidince oradakilere şöyle dedi: -Beni Resûlullah gönderdi ve kendi elbisesini de bana giydirdi ![]() Kubâ halkı, kendisini buyur ettiler ![]() ![]() ![]() “Resûlullah (sallallahü aleyhi ve sellem) bizi dâimâ kadınlara bakmaktan sakındırırdı ![]() ![]() ![]() ![]() İşin aslını anlamak için Resûlullaha “sallallahü aleyhi ve sellem” iki kişi gönderdiler ![]() O iki kimse Resûlullahın huzûruna vardıklarında, kaylûle uykusunda idi ![]() -Yâ Resûlallah! Ebû Cüz’a’yı Kubâ’ya siz mi gönderdiniz? diye arz ettiler ![]() Resûlullah efendimiz, -Ebû Cüz’a kimdir? diye sordu ![]() -Kendisini bize sizin gönderdiğinizi söyledi ![]() ![]() ![]() ![]() “CEHENNEMDEKİ YERİNİ HAZIRLASIN!” Resûlullah “sallallahü aleyhi ve sellem” gadablandı, mübârek yüzünün rengi değişti ve; -Kim bana isnâden yalan söylerse Cehennemdeki yerini hâzırlasın! buyurdu ![]() ![]() ![]() Sonra o iki kimseye; -Hemen gidin, eğer onu sağ bulursanız, öldürünüz ![]() ![]() O iki sahâbî Kubâ’ya döndüler ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|