![]() |
Salevatın Çeşitleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Salevatın ÇeşitleriMuteber kitaplarda buyuruluyor ki: Resûlullah sallallahü aleyhi ve sellem Efendimizin ismini işitenin ömründe bir defa salevat getirmesi farz, okuyunca, yazınca, söyleyince ve işitince ilkinde söylemek vacib, tekrarında müstehabdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Peygamber (sallallahü aleyhi ve sellem) efendimize salevat-ı şerife getirmenin fazileti çoktur ![]() “Cebrail aleyhisselam ‘Sana kim salevat okursa 70 bin melek ona salât okur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Her kim günde yüz defa salevat-ı şerife okursa, kıyâmet gününde güneşin sıcaklığından kurtulup Arş’ın gölgesi altında benimle berâberdir ![]() ![]() “Kim bana bir kere salat ederse Allah ona on salat eder, onun on günahını siler, onun on kat derecesini artırır ![]() “İnsanlardan bana en yakın olanı, bana en çok salevat getirendir ![]() “Her cimriden daha cimri olan adam ben yanında anılıp da üzerime salat getirmeyendir ![]() “Kim kabrimin yanında bana salat ederse ben onu işitirim ![]() ![]() “Cuma günü benim üzerime salatı çoğaltın, zira sizin salatınız bana o gün arz olunur ![]() ONU CENNETTE GÖRDÜ! ![]() ![]() Takva ehli, ibadetine düşkün bir zatın, işi gücü günah işlemek olan bir komşusu vardı ![]() ![]() ![]() ![]() - Sen buraya nasıl geldin? Komşusu cevap verdi: - Ben bir gün hadîslerden bahseden bir âlimi dinliyordum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|