![]() |
Amr Bin Vehb |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Amr Bin VehbEshab-ı kiramdan biri, Resûlullah sallallahü aleyhi ve selleme geldi ve şöyle dedi: -Ya Resûlallah! Siyahlığım ve yüzümün sevimsizliği, cennete girmeme engel olur mu? Bunun üzerine, Resûlullah efendimiz “Hayır, olmaz” buyurdu ![]() “BEN, SOYLU BİRİYİM! ![]() ![]() Buna karşı o kimse şöyle dedi: -Ya Resûlallah! Benî Selim kabilesindenim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Onun bu sözlerini dinleyen Resûlullah efendimiz bir müddet sükût buyurdular ve sonra: - Sakif kabilesinden Amr bin Vehb’in evine git ![]() ![]() ![]() Amr bin Vehb’in güzellikten ve akıldan yana nasipli bir kızı vardı ![]() ![]() ![]() ![]() -Resûlullah efendimiz kızınızı bana zevce olarak verdi, deyince onu kötü bir şekilde reddettiler ![]() ![]() ![]() O kimse, oradan çıkınca, doğru Resûlullah efendimizin yanına geldi ![]() -Ey babacığım! Vahiy seni rüsvay etmeden bir kurtuluş yolu ara! Eğer Resûlullah efendimiz beni ona zevce olarak vermiş ise, Allah’ın ve resûlünün rıza gösterdiğine razıyım ![]() Babası hemen çıktı, peygamber efendimizin yanına geldi ve ona yakın bir yere oturdu ![]() -Sen misin, Allah’ın Resûlünü reddeden? O da bu söze karşılık şöyle dedi: -Yaptım; ama Allah’tan bağışlanmamı istedim ![]() ![]() ![]() ![]() “DÜNYALIK HİÇBİR ŞEYİM YOK!” Bunun üzerine dört yüz dirhem mehir ile nikâhı kıydılar ![]() -Hanımının yanına var; huzuruna gir! -Ya Resûlallah! Seni hak peygamber olarak gönderene yemin ederim ki, dünyalık hiçbir şeyim yok ![]() ![]() Damat, bunları aldıktan sonra pazara çıktı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu mübarek siyahî sahabe ne duydu ve bu nikâhın sonu nasıl neticelendi, o da yarına ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|