![]() |
Şeyh Cemaleddin Hatib |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şeyh Cemaleddin HatibCâmiu Kerâmâti’l-Evliya kitabında şöyle bir hadise anlatılır: Seyyid Ahmed Rıfaî Hazretleri’nin önde gelen arkadaşlarından Şeyh Cemaleddin Hatib diyor ki: Evine’de (Irak’ta) satın alma ihtiyacı duyduğum bir bostan vardı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Ey efendim, benim istediğim fiyatla alacak olursan sana satarım ![]() - Ey İsmail söyle bana, ne kadar istiyorsun? - Efendim, onu benden cennette bir köşk karşılığında alabilirsin! - Fesübhanallah! A be evladım, ben kimim ki benden bunu istiyorsun? Benden dünyalık olarak bir şey istesene! - Efendim, ben söylediğimden başka bir şey istemiyorum ![]() ![]() ![]() Seyyid Ahmed hazretleri bir süre başını eğdi; yüzü sarardı, rengi değişti ![]() - Ey İsmail, istediğine karşılık bostanı senden satın aldım, deyince adam; - Efendim, bunun bana bir de senedini yazıver, demesin mi? Hazret de bir kâğıda şunları yazdı: KABİR ÜZERİNDEKİ YAZI! ![]() ![]() “Bismillahirrahmanirrahim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cemaleddin Hatib bostanı teslim aldıktan bir müddet sonra, onu satan Şeyh İsmail vefat etti ![]() ![]() ![]() ![]() Ertesi sabah kabrin üzerinde: “Rabbimizin bize vadettiğini gerçekten gördük” diye bir yazı buldular ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|