Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
alınmaması, askere, gayri, müslimlerin, osmanlıda

Osmanlı'da Gayr-İ Müslimlerin Askere Alınmaması

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Osmanlı'da Gayr-i Müslimlerin Askere Alınmaması

smanlı'da Gayr-i Müslimlerin Askere Alınmaması[/url]

Osmanlı Devleti'nde gayr-i müslimler askere alınmamışlardır Osmanlılar, onların askeri sırlara muttali olabilme ihtimaline karşı böyle bir davranış içine girmiş olabilir

Zira askerlik gibi devletin bekasının teminatı olan bir müessesede, düşmanların kötülük yapma adına her vesileyi değerlendirmeleri ihtimal dahilindedir Ne var ki, onların her hangi bir hiyanette bulunamayacakları vazifelerde çalıştırılabileceğini düşünüyorum
Meseleye dinî açıdan bakılacak olursa onların askere alınmalarının hiçbir mahzuru olmasa gerek Çünkü Tağlib Hıristiyanları Kadisiye savaşında Müslümanlar'la beraber savaşmışlardı Daha sonraları Bizans'a karşı yapılan savaşlarda da Hıristiyanlar Müslümanların cephesinde yer almışlardı Bu örnekler de onların, savaşa alınmasının bir içtihad mevzuu olduğunu ve maslahatın gerektirdiği durumlarda savaşa katılmalarının mümkün olabileceğini göstermektedir

Fethullah Gülen

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 08-02-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Alıntı:

LeoparGS´isimli üyeden Alıntı

Osmanlılar, onların askeri sırlara muttali olabilme ihtimaline karşı böyle bir davranış içine girmiş olabilir

Zira askerlik gibi devletin bekasının teminatı olan bir müessesede, düşmanların kötülük yapma adına her vesileyi değerlendirmeleri ihtimal dahilindedir

Herkes bilirki osmanlı içerden yıkılmıştır içimizde bulunupta bizden olmayan hainler tarafındanEfendimiz (sav) zamanındada savaşta olsun normal zamanlarda olsun her zaman fitne fesat için çalıştılar hep müslümanların kötülüğünü istemişlerdirBu onların zihniyetinde var ve bize bunu Kur'an-ı kerim bildirir

Bu gün dahi görüyoruzki osmanlı onları devletin önemli makamlarına yaklaştırmamakla ne kadarda haklıymışTa ki 18 asrın ortalarına kadar

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com