Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
demiş, faşist, naziler, sadece

Kim Demiş Sadece Naziler Faşist Diye !

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kim Demiş Sadece Naziler Faşist Diye !

Elaine Riddick ve kocası yıllar boyu çocuk sahibi olmak için uğraşmışlardıSonunda bir kliniğe başvurup çare aradılarTeşhis onları şaşırttıElaine Riddick geçmişte haberi olmadan kısırlaştırılmıştıNasılını, nedenini araştırdı bulamadıBu arada kocası onu terk ettiGenç kadının ruhu öylesine derinden yara almıştı ki, kabuk tutabilmesi için onlarca yıl geçmesi gerekmişti
im Demiş Sadece Naziler Faşist Diye ![/url]

Ne garip, Elaine Riddick geçmişte başına geleni çok yakınlarda öğrenebildi1968 yılında, 14 yaşındayken tecavüze uğradığında kürtaj operasyonu geçirmişti İşte o sırada devlet emriyle ve haber verilmeden kısırlaştırılmıştı genç kadınBugün ortaya çıktı ki, Riddick'in yaşadığı ABD'nin North Carolina eyaletinde tam 8 bin kadın (dikkat buyurun) devlet politikası olarak habersizce kısırlaştırılmış Eyalet yönetimi bu kadınlardan bazılarına şimdi özür mektupları gönderiyormuş

Ama olayın boyutları bu kadar değil, daha vahimBiraz kurcalanınca bu olayın başka eyaletlerde de yaşandığı ortaya çıktıMeğer Amerikan "derin devleti geçen yüzyıl boyunca kadın ve erkek 70 bine yakın insanı gizlice kısırlaştırmışPeki neden?Maryland Üniversitesi'nden konu üzerine araştırma yapan ProfSteven Selden, bu kısırlaştırmaların genelde yoksul insanlara uygulandığını söylüyor ve o dönemde devlette "yoksul insanların genlerinin kötü olduğu yargısının egemen olduğunu" belirtiyorTabii kısırlaştırılanların yüzde 60'tan fazlasının siyah derili olması yeterince anlamlıGörüldüğü gibi, bu devlet operasyonunun gerekçesi açık biçimde eugenics temellere dayanıyor Yani "soyu temiz ve iyi tutma bilimi"denen münasebetsiz Nazi zihniyetiyle tıpatıp ortak özellikler gösteriyorBu haber bizim popüler gazetelerimizde, bir ikisi hariç, pek yer bulmadıOysa modern devlet, birey hakları ve derin ırkçılık açısından önemle üzerinde durmamız gereken bir haberle karşı karşıyayızDüşünün, Hollywood II Dünya Savaşı dönem filmlerinde Nazilerin "temiz soy, seçkin ırk" çalışmaları barbarlık olarak gösterilirken Amerikan devleti gizlice benzer operasyonlar gerçekleştiriyormuş!

Demek ki, insan ırkının seçici kontrol mekanizmalarıyla "iyi"leştirileceğine, toplumun tıbbi teknoloji kullanılarak "temiz"kılınacağına inananlar sadece Naziler değilmişDevlet nedir?En liberal devletlerin bile çelik çekirdeği ırkçı-faşizan özellikler mi taşır?Güçsüz birey devlet karşısında bir "hiç"midir?Bunlar ve buna bağlı daha birçok soru şimdi Amerikalı aydınların kafasını yeniden meşgul etmeye başlıyorHani diyorum ki, konuya kıyısından köşesinden bulaşsak, biz de biraz düşünsek hiç fena olmaz, değil mi?

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com