Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ait, hiçbir, insana, şaşırtmaz, şey

İnsana Ait Hiçbir Şey Beni Şaşırtmaz !

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İnsana Ait Hiçbir Şey Beni Şaşırtmaz !

Bir gazetecinin tarihe mal olmuş sözü”İnsana ait hiçbir şey beni şaşırtmaz” Yani insan her şeyi yapabilir İnsanın tabiatında iyilik ve kötülük boyutunda, iyiliğinde kötülüğünde sınırı yok
?sana Ait Hiçbir Şey Beni Şaşırtmaz ![/url]

Nerede duracağı belli değil Bir muamma Gazete ve TV haberlerinde iki kutupdaki insanların yaptıklarını hayretle ve dehşetle izliyoruz Adeta sınırları zorluyor

Şaşırmamak kaydıyla dehşete düşüren birkaç yaşanmış kesit sunmak istiyorum Çağımızdaki insan avcılarına şaşırmadım Kelimenin tam anlamıyla “İnsan avcıları”, 70’li yıllarda zevk için insan avlayan Meksikalı zengin çiftlik sahipleri Helikopter kiralayarak Amazon nehri havzasındaki bakir ormanlarda yaşayan yerli kabile insanlarını eğlenmek için avladıkları ve niçin vahşi hayvan değil de insan sorusu karşısında “İnsan zekâsı ve aklını kullanarak gizlenmeye çalışır

Dolayısı ile daha eğlenceli daha heyecanlı oluyor” cevabına şaşırmadım Aynen İsrailli bir subayın dediği gibi; Filistinli masum insanları devamlı bıçağıyla öldürmesinden dolayı “niçin silahla değil de bıçakla” sorusu karşısında “ bıçakla öldürmek bana erkek olduğumu hissettiriyor tabanca öylemi… tetiğe basıyorsun iş bitiyor” cevabına da şaşırmadım

ABD’li gazeteci Don grenger itiraf ettiği gibi, Kızılderilileri kırmak için viski şişeleri içine verem ve çiçek mikrobu enjekte edip binlerce insanın acı içinde ölmelerine de şaşırmadım Nerede duracağı belli değildi ya Devam ediyoruz Romanya’yı yıllarca diktatörlükle idare eden Çavuşesku; Her yıl bebeklerden aldırdığı kanı kendine ve hanımına genç kalmak için, zerk ettirdiği kayıtlara geçmiştir

Aslında bu örneklere gerek yoktu dünkü bugünkü TV haberlerine bakmanız yeterliydi İnsan duygularını hayra, iyiye, güzelliğe, hizmete kanalize etmezse, insanın tabiatında bulunan muzır duygular harekete geçerek nerede duracağı belli olmayan bir canavar olur

Abdurrahman Akyol

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com