![]() |
Diktatöre Ağlamak |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Diktatöre AğlamakTaha Akyol yazmış: iktatöre Ağlamak[/url] Diktatöre ağlamak AZERBAYCAN’da dostum Prof ![]() Efendiyev’e sormuştum ![]() - Her gün birkaç komşumuz kaybolurdu ![]() ![]() Stalin ölünce mektepte ağladığımızı hatırlarım ![]() çocuk gibi öksüz kalmıştık ![]() ağlamıştık ![]() Gorbaçov döneminde Azerbaycan’a ilk defa gittiğimde dostum Prof ![]() yapmıştım bu konuşmayı ![]() ![]() ![]() katlettiğini gözlerimiz yaşararak konuşmuştuk ![]() Evet, totaliter diktatörler öldüğünde, çocuksu bıraktıkları toplumlar ağlar; son örnek Kuzey Kore’dir ![]() Toplumsal öksüzlük! Psikolog Prof ![]() “Diktatör ölünce kitleler büyük bir kayba uğradıkları, adeta öksüz kaldıkları duygusuna kapılırlar ![]() ![]() Totaliter şartlandırma, sağcısı solcusu fark etmez, her yerde aynıdır: Toplum iç ve dış düşmanlarla çevrilidir! Yüce diktatör bizi koruyor, doğru yolu gösteriyor! Her şeyimizi ona borçluyuz! Fakat diktatörün yanlış politikaları yüzünden, çocuklar dahil, on binlerce Kuzey Koreli açlıktan ölmedi mi? Hayır, onları emperyalizm öldürmüştü! “Sevgili liderimiz” bizi korumak için çırpınıyordu! Yorgunluktan ölmüştü işte! Peşinden dövüne dövüne ağlanmaz mı? Totalitarizmin resmi Aşağıdaki resim bütün totaliter rejimlerin özetini veriyor: ![]() “Güneş”le sembolize edilen lider kültü ![]() ![]() ![]() şartlanma ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() biliminde “taburlaştırılmış toplum” (regimented society) denilen totaliter yapılanma ![]() Lidere tapınma Diktatörler daima “insanüstü” nitelikleri olduğuna toplumu şartlandırırlar ![]() Bakın, Kim Jong-il dünyaya geldiğinde, tabiat onu gökkuşağı ile kutsamıştı! İki aylıkken konuşmaya başlamıştı! Ortaokulda bir hurdadan sağlam bir kamyon çıkaracak kadar dâhi bir “proleter” olmuştu! Üniversitede 15 bin kitap okumuştu! Halkı için öyle çalışıyordu ki, yorgunluktan ölmüştü! Babası Kim Sung-il de öyleydi! Ülkesini Japon işgalinden kurtarmış, kimsenin akıl edemediği bir sistem kurmuş, herkese doğru düşünmeyi öğreten Juche (Seçme Konuşmalar) kitabını yazmıştı ![]() ![]() ![]() Ya da Hitler’in Kavgam’ı, yahut Stalin’in Diyalektik Materyalizm’i veya Mao’nun Kızıl Kitap’ı falan ![]() ![]() ![]() Bunlar sülaleden insanüstü adamlar! Kuzey Koreliler şimdi de 28 yaşındaki torun Kim Jong-un nasıl bir dâhi idi, onu öğrenecekler! Başladılar bile, 10 milyon fotoğrafı basılıyormuş ![]() ![]() Öldüklerinde ağlanmaz mı?! Evet ağlanır ![]() ![]() ![]() insanların nasıl çocuksu, özgüvensiz, çaresiz bırakıldıklarının fotoğraflarıdır ![]() *** Makale böyle ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|