Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ali, camisi, çorlulu, paşa

Çorlulu Ali Paşa Camisi

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Çorlulu Ali Paşa Camisi

ÇORLULU ALİ PAŞA CAMİSİ
?RLULU ALİ PAŞA CAMİSİ[/url]
Pearl Harbor’u bilirsiniz herhâlde İkinci Dünya Savaşı’nda Japon uçakları, Pearl Har-bor’da Amerikan donanmasını bir sabah ansızın bastılar ve tam 96 zırhlıyı batırdılar Hawaii’deki bu limanda, 97 donanma gemisi vardı Birine dokunmadılar Çünkü Solace gemisinin tepeden bakılınca bembeyaz görünen gü-vertesinde bir kızıl haç vardı O hastane gemisi idi Bu gemi savaş boyunca Amerikalı annelerin üzüntüsünü azalt-tı Tam 25 000 genci ölümden kurtarıp Amerika’ya taşıdı

Savaş sonrası hayatlarını Solace sayesinde kurtaran gençler bir dernek kurup üzerinde Solace gemisinin kabartması olan bir madalya yapıp gururla taktılar Devlet bundan rahatsız oldu Çünkü savaş karşıtı bir sonuç çıktı ortaya Solace gemisini yok etmeye karar verdiler Gemi sağlamdı Makyajını değiştirip, başka bir amaçla kullanması için uzak bir ülkeye (Türkiye’ye) sattılar Bu gemi Ankara adını aldı

Şefik Kaptanla Avrupa seferleri dillere destan olan gemi sonunda ihtiyarladı ve jilet ya-pılmak üzere hurdacılara satıldı

1980’li yılların başında İzmir’de bu gemi sökülürken, İstanbul’da da Haliç Tersane-si’ndeki Çorlulu Ali Paşa Câmisi’nin şadırvanı restorasyonu yapılır Çatı kurşundur ve burası için kurşun aranır Ali-ağa’da gemiyi söken hurdacılardan haber gelir "Gelin bizde var, alın!" denir Gerçekten Ankara’nın sayısız kama-ralarından biri, tamamen kurşunla kaplıydı Çünkü burası Solace’nin röntgen odasıydı Radyasyonun dışarı sızma-ması için kurşunla kaplanmıştı

Çorlulu Ali Paşa şadırvanından bir tas su içerken, orada, İkinci Dünya Savaşı’nda, Pearl Harbor’da Japonların batırmadığı tek gemiden bugüne kalan son izler görülür

Beyazıt, Yeniçeriler cd üzerinde bulunmaktadır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com