Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ediyorum, fetihnâmesi, han’in, muhakkak, murad, okunmasını, tavsiye, varna, yazdığı

İi. Murâd Han’İn Yazdığı Varna Fetih-Nâmesi ! (Muhakkak Okunmasını Tavsiye Ediyorum)

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İi. Murâd Han’İn Yazdığı Varna Fetih-Nâmesi ! (Muhakkak Okunmasını Tavsiye Ediyorum)

II Murâd’ın yazdığı Varna fetih-nâmesi şöyledir:
I Murâd Han’ın yazdığı Varna fetih-nâmesi ! (muhakkak okunmasını tavsiye ediyorum)[/url]
“Nîmet ve ihsânlarıyla bütün varlıkları kuşatan Allâh Teâlâ Hazretleri, müslümanları idâre edip onların mes’elelerini halletmek ve müşkilâtlarını defetmek vazîfesini yerine getirerek onları rahat ve huzura kavuşturmayı bizim hükümdarlığımıza bağışladı Rabbânî inâyeti, sübhânî himâyesiyle de devletimizi sarsılmaz, saltanatımızı köklü ve muhkem, memleketimizin nizâmını âhenkli eyledi Bizlerin de bu hizmetlerde izzetli olduğu kadar merhamet sahibi olmamızı diledi Her vakit ve ânımızda bizlere türlü yardımlarını tecellî ettirdi Bizleri, ilim, irfân ve basîret sahibi, merhametli ve cömert kıldı Ankebût Sûresi’nin 69 âyet-i kerîmesindeki ilâhî fermânını gönlümüze yerleştirdi Ayrıca Âl-i İmrân Sûresi’nin 169 âyet-i kerîmesindeki:

«Allâh yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz! Onlar diridirler Rabblerinin katında rızıklandırılırlar Fazlı ve keremi ile Rabblerinden gelen nîmetler sayesinde huzur ve ferahlık içindedirler Fakat siz anlamazsınız!» müjdelerine mazhar eyledi

Bizler de O’nun ebedî ve sayısız ihsanlarının şükrünü yerine getirebilmek için bütün günlerimizi, senelerimizi, İslâm dînine hizmete, Allâh Teâlâ’nın bize emâneti olan insanları rûh, düşünce, beden ve dünyâlık bakımından seâdet ve selâmete kavuşturmaya adadık İnsanlığın dünyevî ve uhrevî huzur ve seâdeti, yalnız İslâm dînine uymakla tahakkuk edebileceğinden, biz de bütün ömrümüzü, her şeyimizi Muhammed Mustafâ -aleyhisselâm-’ın dînini, sancağını yüceltmeye, O’nun dînini bütün insanlara ulaştırmaya, O’nun sünnet-i seniyyesini yayıp canlandırmaya hasreyledik

Dünyâda yegâne gâyemiz ve maksadımız, hâlisâne olarak budur Bu hâlis niyet ile beldeler zaptederek, Allâh Teâlâ’nın kullarının dertlerine çare, yaralarına merhem ulaştırdık Allâh yolunda cihâd için gerekli her türlü âlet, edevât ve silâhın en iyisini hazırlayıp yeryüzünde fitne ve fesad çıkaranlar ile harp edebilmemiz için lâzım gelen her şeyi te’mînde dakika gecikmedik; bir ânımızı boş yere harcamadık; idâremiz ve mes’ûliyetimiz altında bulunan her çeşit millet ve insana adâlet ve insâf ile muâmelede aslâ kusur etmedik Dâimâ şefkat ve merhamet duyguları ile davrandık Bu mübârek devletin kuruluşundan şu âna gelinceye kadar niyet ve hâlimiz hep böyle olmuştur Bizim hükümdarlığımızın altında milyonlarca insan seâdete kavuştu; huzur ve refâh, adâlet ve şefkat ile muâmele gördü Mübârek kılıcımızı ve her türlü silâhı, inatçı, hâin, ahmak dîn düşmanlarına ve yere batasıca küffâr üzerine sevkettik Cenâb-ı Hakk o alçakların başarılarını yerle bir etsin! Mağlûbiyet ve her çöküntüyü başlarına yıksın! Öyle ki, o mel’ûnlardan tek bir tanesi şu yeryüzünde kalmayıp, eserleri ile birlikte yok olsunlar…

Netice olarak, bütün âleme, bütün müslümanlara gerekli olan şudur ki, bu büyük fethi bildiren fetih-nâmeyi minberlerde bütün müslümanlara îlân edip bildireler Allâh Teâlâ’nın bu muazzam nîmetini düşünüp kıymetini iyi anlayarak güçleri ve imkânları nisbetinde Cenâb-ı Hakk’a şükredeler Hayır ve hasenât işleyip sadakalar vereler ki Allâh Teâlâ, dîn-i İslâm’a yaptığı bu yardımı arttırsın! Dînimizi ve devletimizi daha muhkem hâle getirsin! Bizi bu seâdetten ayırmasın!

Bu fetih, bütün müslümanlara bildirilsin; seâdet ve devletimizin devamı için duâ buyursunlar Duâdan aslâ geri durmasınlar

Vesselâm!

ABİDE ŞAHSİYETLERİ VE MÜESSESELERİYLE OSMANLI - Osman Nuri Topbaş

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com