![]() |
Ertuğrul Vilayeti’Nin Artık Adını Koyalım |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ertuğrul Vilayeti’Nin Artık Adını KoyalımErtuğrul Vilayeti’nin artık adını koyalım rtuğrul Vilayeti’nin artık adını koyalım[/url] 7-8-9 Eylül 2007 günlerinde, Söğüt’te Ertuğrul Gazi’yi anma şenlikleri yapılıyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Söğüt, Oğuzlardan Kayı Boyu’nun, Anadolu’yu baştan başa kat eden kutlu yolculuğunun son istasyonudur ![]() ![]() Zalim Yunan güzel yurdumuzu istilaya kalkıştığında, iştiyakla Söğüt’e yöneldi ![]() ![]() Cani Yunan kumandanı, Ertuğrul Gazi’nin kabrini tekmeleyerek; “Ey Ertuğrul ![]() ![]() ![]() Ertuğrul Gazi’yi anma şenlikleri tertip heyetine teşekkür ederiz ![]() Törenlere devlet büyüklerimizin katılımı da bizleri çok sevindirecektir ![]() Önceki senelerde yazdığım ama devlet ilgililerinden tek bir olumlu olumsuz tepki alamadığım teklifimi, bir defa daha yapıyorum: Bilecik ili şirin ve ama nüfusu çok az olan illerimizden biridir ![]() ![]() 600 seneden fazla başarıdan başarıya koşan, dünyaya adaleti hakim kılan devletin kurucusu Osman oğullarının atası Ertuğrul Gazi Söğüt’te yatmaktadır ![]() Yeni hükümetimizden Bilecik Vilayetinin adını, Ertuğrul olarak değiştirelim ![]() İl merkezi yine Bilecik ismiyle kalır ![]() ![]() Bu konudaki çalışmalar hemen başlatılmalı ve Büyük Millet Meclisi’nin yeni çalışma döneminde de konu yasallaştırılmalıdır ![]() Halen bir çok il ve ilçe merkezinin adı ile, İdari bölünmedeki adları farklıdır ![]() Mesela İzmit-Kocaeli, Mersin-İçel, Adapazarı-Sakarya gibi ![]() ![]() ![]() Kayseri merkezde Melik Gazi, Koca Sinan, Bursa merkezde Osmangazi, Yıldırım ve Nilüfer ilçeleri gibi ![]() ![]() Bu arada Manisa’nın vilayet adı da esas adı Saruhan olursa ne güzel olur ![]() Seneye yapılacak anma törenlerine, Ertuğrul Vilayeti olarak girmek istiyoruz ![]() Böyle bir çalışma, bin senedir Anadolu’yu yurt tutan ecdadımıza, var olan vefa borcumuzun hiç olmazsa, bir kısmının ibrası olur ![]() Ertuğrul’un ocağında uyandım Şehidlerin kanlarıyla boyandım, diye bir haykırış vardır ![]() Ertuğrul’un Ocağında uyanmayı necip milletimizden esirgemeyelim ![]() İsmail Yağcı |
![]() |
![]() |
|