Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
deniz, faciasi

Bir Deniz Faciasi

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Bir Deniz Faciasi

BİR DENİZ FACİASI
İR DENİZ FACİASI[/url]
Tarih 4 Nisan 1953 O günlerde NATO tarafından Ege Denizi’ndeki tatbikattan sonra, savaş gemilerimiz Gölcük Deniz Üssü’ne dönüyorlardı

Dumlupınar Denizaltımız, Çanakkale Boğazı’ndan giriş yapıp ilerlerken, karşıdan gelen İsveç bandıralı Nabolant adlı şilep, 17 mil hızla Boğaz’a girmişti Saat 0200 sıralarında, iki gemi Nâra Burnu önlerinde büyük bir hızla çarpıştılar

Kaza sırasında, sancak tarafından ağır yara alan Dumlupınar kısa sürede batarken denize saçılan 5 denizci kurtarıldı Bu arada 85 metre derinliğe gömülen Dumlupınar denizaltısıyla, deniz yüzeyine gönderilen telefon şamandırası aracılığıyla irtibat kurmaya çalışılıyordu

Denizaltıdan ilk “Alo” sesi, 22 arkadaşıyla Dumlupınar’ın kıç torpido bölümünde bulunan Astsubay Selâmi Özben’den geldi Kurtarılmayı beklediklerini söyleyerek, “Kurtulamazsak da Vatan sağ olsun!” diyerek, arkadaşlarıyla duâlar okuyordu

Bir süre sonra aşağıdan gelen sesler iyice anlaşılmaz ve giderek duyulmaz olmuştu Özben, güçlükle “Oksijenimiz azalıyor, dayanamıyoruz” mesajını verdi

Öğleye doğru telefondan kısık bir ezân sesi duyuldu Bir ağızdan; “Vatan sağ olsun!” diyen kahramanlarımızdan, bir daha ses çıkmadı

Dumlupınar denizaltımızda 10 subay, 37 astsubay ve 34 er şehit olmuştu Dumlupınar denizaltımızın battığı ve 81 denizcimizin şehit olduğu 4 Nisan tarihi, Deniz Şehitleri Günü ilân edildi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com