Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kültür, tabiat, varlıkları

Kültür Ve Tabiat Varlıkları

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

ültür ve Tabiat Varlıkları[/url]

PERGAMON' DAKİ ZEUS SUNAĞI ( BERGAMA )

Bergama Akropolü'nün alt terasında bulunan Zeus Sunağı at nalı şeklinde 4 katlı olarak yapılmıştır Dış duvarlarından başlayan kabartmalar sunağı çepe çevre sarmaktadır Sunağın iç tarafında Pergamon'un kurucusu Herakles'in oğlu Telephos'un hayatını anlatan kabartmalar vardır Berlin müzesine taşınmış olan sunağın Pergamondaki yerinde sadece basamakları kalmıştır
fotoğrafta ise eserin orjinal yerinin günümüzdeki hali gözükmektedir

1908 Yılında Berlin'e götürülmüş ve halen Pergamon müzesindedir
Bugün sadece üst sağ taraftaki fotoğrafta görülen podium kısmı kalmıştır
( galiba unuttular )

Bu muhteşem devasa yapı bugün Milet'te orijinal yerinde duruyor olsaydı,
Milet' e gelen turist sayısı ve Milet'in güzelliği en az iki katına çıkardı

alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 08-02-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

BINBIRDIREK SARNICI - Istanbul

Tarihte yaptiricisinin adi Philoksenos diye anilan eser 4 yy Büyük Konstantin devrinden kalmadir 224 Adet orijinal sütundan 212 adedi günümüze gelmistir

Hipodromun batisinda yer alir Yakin yillarda temizlenerek yanindan geçen yola bir galeri ile baglanmistir Kolay gezilen, enteresan ve güzel bir diger ziyaret yerine dönüstürülen sarniç 64 x 56 metre boyutundadir Kalin duvarlarin çevreledigi mekanin tugla tonozlari, bunlari tasiyan, bir ara bölme ile bindirilmis çifte sütünlar ve islemesiz basliklari enteresan görüntüler sergilemektedir Küçük satis reyonlari kafe ve sergi alanlari ile sarnicin ortasinda yer alan, sütunlarin orijinal boyunun görülebildigi çukur bölüm, tadilat sirasinda yapilmislardir

alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com