![]() |
Selçuklu Sultanı Alparslan |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Selçuklu Sultanı AlparslanSelçuklu Sultanı Alparslan elçuklu Sultanı Alparslan[/url] Sultan Alparslan, Selçuklu Devletinin kurulmasında önemli rolü olan Horasan Valisi Çağrı Bey’in oğludur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Anadolu kapılarını açtı ![]() ![]() ![]() Sultan Alparslan, yaptığı fetihlerle devletin sınırlarını batıya doğru genişletti ![]() ![]() ![]() Sultan Alparslan, Malazgirt Zaferinden sonra 1072 senesinde çok sayıda atlı ile Maveraünnehr’e doğru sefere çıktı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Rey şehrinde defnedildi ![]() ![]() ![]() Yaralanmasının dördüncü günü, 25 Ekim 1072 tarihinde; “Her ne zaman düşman üzerine azmetsem, Allahü tealaya sığınır, O’ndan yardım isterdim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sultan Alparslan, Tahran yakınlarındaki Rey şehrinde defnedildi ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Selçuklu Sultanı Alparslan |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Selçuklu Sultanı Alparslantürkiye Gazetesi Ansiklopedi grubunun çıkardığı birkitap var; "Türk Sultanları" adıyla ![]() ![]() ![]() ![]() Bu kitaptaki Sultan Alparslan'ın şu sözünü hiç unutmam; "Kaç defa söyledim ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|