![]() |
Saadettin Kaynak |
![]() |
![]() |
#1 |
[KAPLAN]
|
![]() Saadettin Kaynak![]() Doğum tarihi 1895 Doğum Yeri Türkiye / İstanbul Ölüm Tarihi 1961 Mesleği Müzisyen Saadettin Kaynak (d ![]() ![]() ![]() Ali Alâaddin Efendi'nin oğludur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Müzik eğitimini İstanbul Üniversitesi'nde tamamlamış ve daha sonra Güney Doğu Anadolu'da yerel müzikler üzerine araştırmalar yapmıştır ![]() ![]() ![]() ![]() Saadettin Kaynak'ın vasiyeti:“ Bu evde benim bir pardösüm, iki kat elbisem, bir bavulum, bir radyom, bir buzdolabım var ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sadettin Kaynak, vasiyetinde sözü geçen Sıraselvilerdeki apartmanı varlık vergisiyle zor duruma düşen bir vatandaştan satın alır ve ölünceye kadar eski sahibinden kira almaz ![]() 42 ayrı makamda yazdığı 330 kadar eseri bulunmaktadır ![]() Eserlerinden bazıları Gönül Nedir Bilene Gönül Veresim Gelir - Nihavent Leyla Bir Özge Candır - Segâh Niçin Baktın Bana Öyle - Uşşak Yadeller Aldı Beni - Hicaz Çile Bülbülüm Çile - Muhayyer Ben Güzele Güzel Demem - Mahur Gönlüm Seher Yeli Gibi- Hüzzam Benim Yârim Gelişinden Bellidir - Hicaz Tel Tel Taradım - Hicaz Kara Bulutları Kaldır Aradan - Karcığar Muhabbet Bağına Girdim Bu Gece - Hicaz Dertliyim Ruhuma Hicranını - Segâh/Nihavent İncecikten Bir Kar Yağar - Segâh Enginde Yavaş Yavaş - Hicaz Gönlümün İçindedir Gözden Irak Sevgili - Hicaz Leylakların Hayali - Hüzzam Kaynakça Hasan Sami Bolak - Türk Sanat Musikisi Bestekârları |
![]() |
![]() |
|