![]() |
Kur’An’Dan Dualar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kur’An’Dan DualarKur’an’dan Dualar * "Kullarım benden sana sorarlarsa; şüphesiz ben yakınım ![]() ![]() ![]() ![]() * "Gerçek dua, yalnız Allah'a yöneltilen çağrıdır ![]() ![]() ![]() ![]() * "Rabbinize yalvararak ve gizlice dua ediniz ![]() ![]() (7/A'raf, 55) * "Yeryüzünde dirlik- düzen sağlandıktan sonra bozgunculuk çıkarmayınız ![]() ![]() ![]() ![]() * "Oysa bu düzmece ortaklar, ne onlara yardım edebilirler, ne de kendilerine yardım edebilirler ![]() ![]() * "Allah'ın dışındaki yalvardıklarınız tıpkı sizin gibi birer kul, birer yaratıktırlar ![]() ![]() ![]() * "Rabbinin adını yalvararak korkarak ve yüksek olmayan bir sesle sabah-akşam an ve gafillerden olma ![]() ![]() * "Onlar sadece, 'Ey Rabbimiz, günahlarımızı ve davranışlarımızdaki aşırılıklarımızı affeyle, ayaklarımızı kaydırma ve kâfirler karşısında bize yardım et' demişlerdir ![]() ![]() * "Rabbiniz buyurdu ki: 'Bana dua edin, duanızı kabul edeyim ![]() ![]() * "Onlar Allah'ın yanısıra başka bir ilaha yalvarmazlar ![]() ![]() ![]() ![]() * "Talut ve askerleri, Calut ve ordusu ile karşılaştıklarında, 'Ey Rabbimiz, üzerimize sabır yağdır, ayaklarımızı sabit kıl ve kâfirlere karşı bize zafer nasip eyle' dediler ![]() ![]() * "Hani İbrahim dedi ki; Ey Rabbim, bu beldeyi güvenli kıl, beni ve çocuklarımı putlara tapmaktan uzak tut ![]() ![]() * "Ey Rabbim, o putlar çoğu insanı yoldan çıkardı ![]() ![]() ![]() * "Ey Rabbim, beni ve soyumdan gelenlerin bir bölümünü namaz kılanlardan eyle ![]() ![]() ![]() * "Ey Rabbimiz, hesaba durulacağı günde beni, ana-babamı ve tüm mü'minleri affeyle ![]() ![]() * "Eyyub'a gelince hani o, 'bir derde yakalandım, sen ise merhametlilerin en merhametlisisin' diye Rabbine seslenmişti ![]() ![]() __________________ |
![]() |
![]() |
|