![]() |
İkinci Murad Han'ın Yakarışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İkinci Murad Han'ın YakarışıİKİNCİ MURAD HAN’IN YAKARIŞI Huda ya! Hüdâlık sana yaraşur ![]() Nitekim gedalık bana yaraşur ![]() Çü sensin, penahı cihan halkının ![]() Kamudan sana iltica yaraşur ![]() Şah oldur kim, kulluğun etti senin ![]() Kulluğun olmayan şah geda yaraşur ![]() Şu baş kim sana secde eylemeye, Şah ise zirupa yaraşur ![]() Şu dil kim, mârizi gamındır senin ![]() Ana zikrin ile şifa yaraşur ![]() Gerçi kim isyanımız çok durur, Sözümüz yine Rabbena yaraşur ![]() Ben ettim anı kim bana yaraşur ![]() Sen eyle anı kim sana yaraşur ![]() Şu gündeki hiç çaresi kalmaya Ana çaresi Mustafa yaraşur ![]() Ya Rabbi! Âlemin sultanlığı sana yakışır ![]() Nitekim kapında dilencilik bana yakışır ![]() Şüphesiz âlemin koruyucusu sensin ![]() Herkesin sana sığınması vaciptir ![]() Sana kulluk eden hakikaten padişahtır ![]() Kulun olmayan şah cezaya layıktır ![]() Sana secde etmeyen baş nankörlük etmiştir, eğer şah ise ayaklar altında sürünmeyi hak etmiştir ![]() Günahlar yüzünden hasta olan gönül ancak senin zikrinle şifa bulur ![]() Günahlarımız için bize lazım olan sana yalvarmaktır ![]() Esas davamız “aman Rabbimiz” diye ağlamaktır ![]() Nefsime zulmedip yüzümü kara eyledim ![]() Ağartmaya senden başka çare bulamadım ![]() Naçarları kurtarmak için yarattığın has kulunu, âlemlere Rahmet olan Resulünü bizlere imdatçı kıl ![]() Kaynak: Amentü Şerhi-(merhum) Numan Kurtulmuş-Fatih Matbaası-İst-1971 |
![]() |
![]() |
|