Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular > Dualar

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
Âmentü

Amentü

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Amentü

AMENTÜ

Okunuşu: “(En üst orta Bismillahirrahmânirrahîm
(Sağ ve sol daire içi Âmentu billâhi te’âlâ

(orta kısım) VE melâiketihi VE kutubihî
VE rusulihî VE’lyevmil âhiri
VE bil kaderi hayrihî VE şerrihî minallahi teâlâ, (
ortanın altı) vel ba’sü ba’delmevti hakkun eşhedu enlâ ilâhe illallâh ve eşhedu enne Muhammeden abduhû ve rasûluh

Manası: “(En üst orta Rahmân ve Rahîm olan Allah’ın adıyla başlarım (Sağ ve sol daire içi Allah Teâlâ’ya imân ettim (orta kısım) ve meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine, âhiret gününe, kadere, hayrın ve şerrin Allah’tan olduğuna, (ortanın altı) öldükten sonra dirilmenin gerçek olduğuna inandım Ben şahitlik ederim ki Allah’tan başka ilah yoktur ve yine şahitlik ederim ki Muhammed onun kulu ve Resuludür

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com