Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular > Dualar

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
dua, okunabilecek, vakit

Her Vakit Okunabilecek Bir Dua

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Her Vakit Okunabilecek Bir Dua

EY OĞUL!

Bu bölümde senin istediklerini yazdım Sana düşen bunlarla amel etmen ve beni hayır dualarında unutmamandır Sorduğun duaya gelince; onu da sahih hadislerde ara

Şu duayı da her zaman, özellikle namazların peşinden oku:

Allah’ım! Sen’den nimetinin tamamını, günahlardan korumanın devamını, her şeyi kuşatan rahmetini, beden ve din afiyeti, güzel ve hoş bir yaşantı, ömrün saadetlisini, ihsanın tamamını, nimetlerin bütününü, en güzel ihsanlarını, lütfünün en yakın olanını istiyorum

Allah’ım! Bizimle beraber ol; bizi terk ve helak etme! Ömrümüzü saadetle sona erdir; umduklarımız gerçekleştir; sabah akşam bizleri afiyetten ayırma; rahmetini ulaşacağımız yer kıl; affını günahlarımızın üzerine dök; bize ayıp ve kusurlarımızı düzeltmeyi ihsan eyle; takvayı bize azık et, bütün gayretimizi dinin için yap; sana dayandık, sana güvendik

Allah’ım! Bizleri doğruluk yolunda sabit kıl; kıyamet günü bize pişmanlık verecek şeylerden dünyada bizleri koru; günahlarımızın ağırlığını bizlerden hafiflet; bizleri iyilerin yaşantısı ile rızıklandır

Kötü insanların kötülüklerini bizlerden uzaklaştır

Bizi, anne ve babamızı, kardeşlerimizi ve dostlarımızı rahmetinle cehennem ateşinden koru

Ya Aziz, ya Gaffâr, ya Kerîm ya Settâr, ya Alîm ya Cebbâr, ya Allah ya Allah ya Allah

Rahmetinle dileklerimizi kabul et, ey merhamet edicilerin en merhametlisi, ey evvellerin evveli ve ahirlerin ahıri; ve ey hakiki kuvvet sahibi

Ey yoksullara merhamet eden; ey merhamet edenlerin en merhametlisi

İbadet edilmeye layık senden başka hiçbir ilah yoktur

Seni noksan sıfatlardan tenzih ederim

Hiç şüphesiz ben kendi nefsime kötülük edenlerden oldum

Allah’ın salat ve selamı, Efendimiz Hz Muhammed’e (sav), onun Âline ve Ashabının tümüne olsun

Hamd olsun alemlerin sahibi Yüce Allah’a

HUCCETÜ’L-İSLÂM

İMAM GAZÂLî

GENÇLİĞE

ÖĞÜTLER

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com