Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular > Dualar

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
duanın, fazileti

Duânın Fazîleti:

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Duânın Fazîleti:

DUÂNIN FAZÎLETİ:

Allah Teâlâ, duânın fazîleti hakkında şöyle buyurmaktadır:

"(Ey insanlar!) Rabbiniz buyurdu ki: Yalnızca bana duâ edin (bana ibâdet edin) ki duânıza icâbet edeyim Hiç şüphe yok ki bana ibâdet etmeyi bırakıp büyüklük taslayanlar, aşağılanarak (zelîl bir halde) cehenneme gireceklerdir"[color="gray"]
Başka bir âyette şöyle buyurmaktadır:

“(Ey Muhammed!) Kullarım beni sana sorarlarsa, onlara: (Benim onlara) yakın olduğumu, duâ edenin duâsına icâbet ettiğimi söyle O halde kullarım da (emrettiklerimi yerine getirmek ve yasakladıklarımdan da sakınmak sûretiyle) bana itaat etsinler ve bana îmân etsinler Umulur ki (dünya ve âhiret saadeti için) doğru yolu bulurlar[color="gray"]
Peygamber -sallallahu aleyhi ve sellem- de bu konuda şöyle buyurmaktadır:
"Duâ, ibâdetin tâ kendisidir" Sonra şu âyeti okudu:'(Ey insanlar!) Rabbiniz buyurdu ki: Yalnızca bana duâ edin (bana ibâdet edin) ki duânıza icâbet edeyim Hiç şüphe yok ki bana ibâdet etmeyi bırakıp büyüklük taslayanlar, aşağılanarak (zelîl bir halde) cehenneme gireceklerdir" [color="gray"]

"İbâdetin en fazîletlisi, duâdır"[color="gray"]
"Allah Teâlâ'nın katında duâdan daha fazîletli bir şey yoktur"[color="gray"]

[size="4"] Ğâfir (Mü'min) Sûresi: 60

[size="4"]Bakara Sûresi: 186

[size="4"]Tirmizî, Ebû Dâvûd, İbn-i Mâce ve Ahmed rivâyet etmişler, Elbânî de 'hadis, sahih' demiştir

[size="4"]Tirmizî rivâyet etmiş, Elbânî de 'hadis, sahih' demiştir

[size="4"]Tirmizî rivâyet etmiş, Elbânî de 'hadis, sahih' demiştir

Alıntı Yaparak Cevapla

Duânın Fazîleti:

Eski 08-02-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Duânın Fazîleti:

"Rabbiniz Tebâreke ve Teâlâ çok hayâlı ve kerîm (O'ndan bir şey istemeden kendisi karşılıksız veren)dir Mü'min kulu ellerini kendisine kaldırıp duâ ettiğinde, onun ellerini boş çevirmekten (duâsını kabul etmemekten) hayâ eder"[color="gray"]

"Hiçbir müslüman yoktur ki, içerisinde bir günah veya sıla-i rahimi kesme (yakın akrabaya iyilikte bulunmayı terketme) olmayan bir duâyla Allah’a duâ etsin de Allah da ona üç şeyden birisini vermiş olmasın:/2/
1 Ya duâsına icâbet ederek istediğini verir
2 Ya âhiret için onu saklar (ecrini âhirette vermek için saklar)
3 Ya da dünyada onun benzeri bir belâyı ondan uzaklaştırır
(Sahâbe): O halde (büyük faydalarından dolayı) çokça duâ edelim mi? dediler Rasûlullah -sallallahu aleyhi ve sellem- buyurdu ki: Allah, duâlarınıza daha çok icâbet eder (duâlarınıza karşılık size vermiş olduğu lütuf ve ikramı daha fazladır)[color="gray"]

"Şüphesiz ki Allah Teâlâ, kendisinden istemeyene (kendisine yalvarmayana), gazaba gelir (hiddetlenir)"[color="gray"]

"Şüphesiz ki insanların en âcizi, duâ etmekten âciz olanıdır İnsanların en cimrisi de, selâm vermekten cimrilik yapandır" [color="gray"]

[size="4"]Ebû Dâvûd rivâyet etmiş, Elbânî de 'hadis, sahih' demiştir

[size="4"]Tirmizî rivâyet etmiş, Elbânî de 'hadis, hasen' demiştir

[size="4"] Tirmizî rivâyet etmiş, Elbânî de 'hadis, sahih' demiştir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com