![]() |
Dua Ve Aşk |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dua Ve AşkDua ve Ask Sevmek sevilene yapılan en güzel duadır ![]() Dua Allah?ın güzel isimlerine aşık olmak demektir ![]() Dua kulluk toprağında iman suyuyla, Sevgi ışığıyla büyüyen hitap çiçeğidir ![]() ![]() ![]() Dua, insanın sevgilisi olan Allah?a sormadan bir şeyi yapmamasının adıdır ![]() ![]() ![]() Sevenin sevgilisinin dileğiyle şekillenmek istemesi gibi dua da kulun Allah?ın dilediği gibi olmayı Allah?tan istemesidir ![]() Dua kulun Rabbisini hoşnut etmek,sevindirmek için onun isteklerini bilme-yapma ve olma gayretidir ![]() ![]() Bu yüzden şunu kesinlikle bilmeliyiz ki ancak sevgiyle yapılan dualar kabul edilir ![]() Aşkla yapılan dualarda istekler bir bahanedir ![]() Sevgiliyle konuşmak onunla dertleşmek, hasret gidermek için bir bahaneden ibarettir ![]() Şu olay,Bakın bunu ne güzel anlatıyor: Bir ibadet yerinde toplu olarak ibadetler yapılmış ve topluluk dışarıya çıkmıştı ![]() Yalnız köşede bir yerde bir kişi halâ oturuyordu ![]() Bu insan ne bir filozof nede bir bilgeydi ![]() Dıştan hiçbir farklı özelliği olmayan biri ![]() Bunu gören birisi merak edip sorar ![]() İbadet ve dua bitti ![]() Burada halâ sen ne yapıyorsun? Adam sessizce cevap verir ![]() ?Ben O?na bakıyorum O bana bakıyor ![]() Evet; Allah?a en çok dua eden insanlar,Allah?a en çok aşık olanlardır ![]() Böyle bir aşk duasında gördüğümüz hakikatler hayret,özlem,hasret, uzak düşmenin acısı,parça parça olmuş bir yürek ve sessizliktir ![]() Basit maddi kalıplar içinde kalan felsefi düşünüş ve anlayışlar karşısında gizlenen Allah; sevgi,aşk,hasret,özlem karşısında kendini en mükemmel ve aydınlık şekilde hissettirir ![]() ![]() ![]() Aşk duasında diğer dualarda rastlanabilen güvensizlik,ümitsizlik ve yılgınlık yoktur ![]() Aksine sonsuz bir inanmışlık,güven ve ümit vardır ![]() Şevk vardır, ateş vardır, coşkun sular vardır ![]() Rabbin tecellisi görününce ise huzur vardır,Sûkunet vardır ![]() Sessizlik vardır, ama karanlık yoktur ![]() ![]() ![]() ![]() aslında duadaki aşkın ilk sahibi Allah?tır ![]() Allah?ın bize olan aşkı ve özlemidir ki bizi duaya çağırır ![]() ![]() ![]() SELAM VE DUA İLE Alintidir |
![]() |
![]() |
|