Dua Ve Şifa |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Dua Ve ŞifaHazret-i Âişe -radıyallahu anha-dan rivâyete göre Nebiyy-i Ekrem -sallallahu aleyhi ve sellem- kendilerine bir hasta getirildiğinde şöyle duâ ederlerdi; "Bu hastalığı gider ey insanların Rabbi! Şifâ ver, çünkü şifâ verici sensin Senin vereceğin şifâdan başka şifâ yoktur Öyle şifâ ver ki hiç bir hastalık bırakmasın " (Buhârî, Merdâ,20; Müslim, Selâm,46 Ebû Dâvud, Tıbb, 18,19)--- Nebiyy-i Ekrem -sallallahu aleyhi ve sellem- şöyle buyururlardı: "Ağrıyan dişinin üzerine şehâdet parmağını koyup Yâsin-i şerîfin son tarafını nihayete kadar oku, biiznillah teâlâ şifâ bulur " (el-Câmi'u's-Sağîr )--- "Sağ elini vücudunda rahatsız olduğun mahalle koyup yedi defa mesh eyle ve her meshde: "Hissettiğim bu hastalığın şerrinden Allah'ın izzetine ve kudretine sığınırım!" de Biiznillah Teâlâ şifâ bulursun " (Râmuzû'l-Ehâdîs, 311 (İbn Hanbel, Müsned'den)--- Nebiyy-i Ekrem -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz rahatsızlandıkları zaman onu Cibril tedavi eder ve: "Bismillah Allah her hastalıkdan seni kurtarır, ve şifâ verir, hased etdiği zaman hasedcinin şerrinden muhafaza eder, her nazarı değenin nazarından seni korur " derdi![]() Peygamberimiz bir rahatsızlıkları olduğu zaman Muavvizeteyn sûrelerini okur, kendi üzerine üfler ve onu eliyle üzerinden silerdi Ve şöyle buyururlardı:"Ey Rabbim! Beni kendi devan ile tedavi et, bana kendi şifân ile şifâ ver ve beni kendi fazlınla Senden başkalarından müstağni kıl ve beni ezalarından uzak tut " (13)"Henüz eceli gelmemiş bir hastayı ziyaret eden bir mü'min yedi defa: "Büyük Allah'dan, büyük Arş'ın rabbi Allah'dan sana şifâ vermesini istiyorum!" derse muhakkak afiyet bulur " (Ebû Dâvud, Cenâiz, 8; Tirmizî, Tıbb, 32; İbn Hanbel, Müsned 1/239 |
|
|
|