Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular > Dualar

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
görüşeceğiz

Görüşeceğiz

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Görüşeceğiz

Dilimi kilitlemiş dünya… Kelimeler anlatmak istediklerimi anlatamasa da, bu aralar

usulca gözlerimle anlatmayı seçiyorum

Otobüs penceresinden el sallayan bir çocuk , beni tanımasa da gözleri ile haykırıyor…

- Görüşeceğiz …

Uzunca bir yol, elleri ile çekmekte olduğu tekerlekli bir araba, tekerlekli arabada

utanarak giden yaşlı bir baba … Yere bakan gözlerini kaldırıp, gözlerime

fısıldıyor…

-Görüşeceğiz …

Kuşlar mevsimlerini bilip göçe uğrattılar beni, ötüşlerinden anladığım kadarıyla;

-Görüşeceğiz …

Kar kaplayıp sakladığında toprağı, güneş okşayarak erittiğinde karı, bahar

geldiğinde söylediğinde baharı, rüzgar esip kurutup kopardığında yaprağı sessizce

anlattıkları;

-Görüşeceğiz …

Bir anne ve göz kapakları dünyaya kapanmış bir bebek… Annenin elinde gözyaşlarıyla

ıslanmış bir mendil…Toprak atılırken kürek kürek…Annenin gözlerinde ki kelime;

-Görüşeceğiz…

Hiç tanımadığım uzaklardan gelmiş bir grup yolcu , dillerinde bilmediğim dualar,

yüzlerinde tanıdıktı tebessüm…Farklı olsa da kelimeler,anlaştığımız tek yer;

-Görüşeceğiz…

Gece kararttığında odayı, güneş alıp gittiğinde başını… Günümün yarını olacakmış

gibi kurguladığım da zamanı… Uyku çöktüğünde gözlerime, benim için önemli olanı,

ölümün küçüğü uykuyla susturduğumda…Alıp verdiğim her nefes sonrasında;

-Görüşeceğiz…

Aşuk maşuktan geçerken, Mecnun Leyla’sını Mevla’da bitirirken,Yunus ağlarken yane

yane, Mevlana ‘’hamdım,piştim,yandım’’ diyerek dünyadan geçerken, her birinin de

zikrettiği;

-Görüşeceğiz…

Adem Havva’dan ayrılırken, Meryem kelimesi İsa’ya son kez bakarken, Fatıma, Hasan ve

Hüseyin’i gözlerinde okşarken, Yakup gözleriyle Yusuf’u özlerken, içlerinde

sakladıkları;

-Görüşeceğiz…

Adım adım yaklaşırken Kabe’ye, gözlerin yerde…Aniden kaldırıp gözlerini Kabe’ye,

gözlerinde nedenini bilmediğin gözyaşların ile… Kabe’den uzaklaşırken gözlerinden

dökülen vedanın duası;

-Görüşeceğiz…

Şimdi bahar, kabul olmasını istediğimiz duamız var

Göremediğimiz yüze , duyamadığımız sese, hissedemediğimiz kokuya, anlayamadığımız

dile, şefkate, merhamete, tevazuya, inceliğe ihtiyacımız var

Gelip geçen insanlığa, ÖRNEK OLAN İNSAN(sav)

Şimdi bahar, kabul olmasını istediğimiz tek dua;

Gözlerimiz gözlerinizi göremese de gönlümüz görüştü sizinle Efendim…

Gönüllerin bir olduğu yerde Görüşmek Duası ile Efendim…

Amin

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com