![]() |
Makbul Tevbe'nin Alametleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Makbul Tevbe'nin AlametleriMakbul Tevbe'nin Alametleri Herkes tevbe ettiğine kanaat getiriyor yalnız tevbelerin kabulünün bazı şartları vardır ![]() Dilini lüzumsuz söz gıybet söz gezdirme yalan gibi afetlerden korur ![]() Hiç kimseye karşı kalbinde haset ve düşmanlık yoktur ![]() Bütün günahlarından ve kötü arkadaşlarından Allah Tealâ onu ayırır ![]() Şu halde tevbe sadece sözleri ile: “Ya Rabbi bağışla ben pişmanım ![]() ![]() ![]() Mümin kendisi için istediğini başkaları için de istemedikçe kâmil olmaz ![]() ![]() ![]() Ulemanın bildirdiğine göre Allah Tealâ tevbekâr kuluna dört ikramda bulunur: Kötü arkadaşları bırakır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tüm taatlara yönelik olmak şartıyla ve ibadetleri ifa etmekle her günahı bırakır ![]() Kalpten dünya sevgisi gider ![]() ![]() Allah Tealâ'nın kefil olduğu şeylere karşı bir endişe duymaz fakat akıbetinin ne olacağını da kestiremez ![]() Ebu Ümame Bahilî Hazretleri Rasul-i Kibriya s ![]() ![]() ![]() “Sağ taraftaki melek sol taraftaki meleğin kumandanıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bunun için her birimizin günahın arkasından iyilik etmeyi adet edinmemiz lazım gelir ![]() ![]() - Yanında biraz para filan var mı? - Var efendim ![]() - Sen git onunla yetimlere ve sadakaya muhtaç olanlara iyilik et ![]() ![]() ![]() ![]() Görülüyor ki iyilikler kötülükleri yok ettiği gibi her bir kötülük de makamımızı aşağıya dü şürür ![]() İmam-ı Hasan r ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Her kulun iki meleği vardır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Allah Tealâ buyurmuştur: “Muhakkak ki ben tevbe eden inanan ve yararlı iş yapan sonra doğru yola giden kimseyi bağışlarım ![]() Tevbede sabit kalmanın en güzel yolu sadıklarla beraber olmak gönlünü Allah'a bağlayan ilmiyle âmil ulemanın ariflerin terbiyesine girmektir ![]() Mehmet ILDIRAR |
![]() |
![]() |
|