Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular > Dualar

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
dua, etmeli, hastalanan, kimse

Hastalanan Kimse Nasıl Duâ Etmeli?

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Hastalanan Kimse Nasıl Duâ Etmeli?

hastalanan kimse nasıl duâ etmeli?

3564- Ali (ra)’den rivâyet edildiğine göre şöyle demiştir: Rahatsızlandım ve şöyle duâ etmekte iken Rasûlullah (sav) bana uğramıştı: “Allah’ım ecelim geldi ise canımı alarak bana rahatlık ver Eğer ecelim daha uzak ise beni bu hastalıktan kurtar Eğer bu benim bir imtihanım ise bana sabır ver Bunun üzerine Rasûlullah (sav) nasıl dedin? Dedi: Ali söylediklerini tekrarladı Bunun üzerine Rasûlullah (sav) ayağı ile beni dürttü ve Allah’ım buna afiyet ver, (veya şüphe eden Şu’be’dir) şifa ver Ali dedi ki: Rasûlullah (sav)’in bu duâsından sonra bir daha rahatsız olmadım” (Müsned: 1005)

Tirmizî: Bu hadis hasen sahihtir

3565- Ali (ra)’den rivâyet edildiğine göre, şöyle demiştir: Rasûlullah (sav) bir hastayı ziyaret ettiğinde şöyle duâ ederdi: “Ey İnsanların Rabbi olan Allah’ım sıkıntıyı gider, şifa ver, çaresini gönder Sensin tek şifa veren yok senin şifandan başka şifa hastalık bırakmayan bir şifa ile şifa ver Ey Rabbim” (Müsned: 533)

Tirmizî: Bu hadis hasendir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com