Dua’Mdır… |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Dua’Mdır…Öyle dualar ettim ki ben ![]() ![]() İçinde geçen kelimeler korktu duamdan,heceler korktu,harfler korktu![]() ![]() Ben korkmadım![]() ![]() Her şeye rağmen ettim o duaları![]() ![]() Arayışım öyle bir raddeye gelmişti ki gönlümdeki sahra öyle ulaşılmaz boyutlara ulaşmıştı ki her hücrem,her zerrem su diye haykırıyordu![]() ![]() Duam,arzum su değildi ama ve kelimelerimin korkusu da bundandı![]() ![]() `ALLAH;ım,nasıl bir çölüm şimdi ben ki her yağmur damlasını daha bağrıma düşmeden,kurutuyorum![]() ![]() ’ Çöldüm belki de artık ![]() ![]() Gözyaşlarımı daha kaynağındayken kurutmuştum belki![]() ![]() Hani duygusuzlar gibi sanki![]() ![]() Yağmur da yetmiyordu artık ya da beni temizlemeye yetecek kadar yağmur semadan gelmiyordu meleklerle![]() ![]() Ama duam yağmur da değildi artık![]() ![]() Karanlık dünyamda kararmış bir yürekle durgun bir hayat yaşıyordum ![]() ![]() Canıma tak eden buydu![]() ![]() Ne az biraz su yetiyordu ne de bulutların arkasındaki ay ışığı![]() ![]() ![]() Öyle bir şey istiyordum ki beni tertemiz bir yürekle yeryüzüne indirenden asla istenmemesi gerektiği aşikardı ![]() ![]() Ne mantığa ne de duygulara uymuyordu![]() ![]() Uygunsuzdu bu yüzden![]() ![]() Muhtemel o ki korkutuculuğu da bundandı![]() ![]() ![]() Öyle ki dualar birinden birine uyanlardan olmuştu,olması gerekirdi hep ![]() ![]() Bir çocuktum ![]() ![]() İsyan olacağını hiç düşünmedim![]() ![]() Beni ve ışığı yaradandan dert istedim öyle ki adını bela koyarak istedim![]() ![]() Titredim,sancılar sardı her bir yanımı,cümlenin yarısında soluk almak istedim yapamadım![]() ![]() Tek solukta edilmesi gereken bir duaydı yoksa eden geri dönebilirdi,eden ki bendim ![]() ![]() Geri dönüşlere tahammülüm yoktu öznesi bensem![]() ![]() Yüreğimdeki karanlığa sebep arayanlar belki de ilk bu özelliğimi fark ederlerdi![]() ![]() Yoktu dönüşlerim işte![]() ![]() İnattı belki de diğer adı bu huyun![]() ![]() Ama vardı işte bünyemde acı olan ki bilerek ve isteyerek barındırıyordum bünyemde![]() ![]() ![]() Ah ![]() ![]() İşte ben bu yüzden karanlıktaydım ![]() ![]() Ama öyle bir sefildim ki bundan şikayet etmedim kendime![]() ![]() Ta ki durgunluk bataklığına düşene kadar![]() ![]() Sevmiyordum durmayı![]() ![]() Hele ki manevi durgunluğu![]() ![]() İniş-çıkışlara vurgundum ben![]() ![]() hareketi seviyordum![]() ![]() Ve dahi korkuyordum![]() ![]() Çünkü geçmişim durgunluklardan sonra ki DÜŞÜŞlerle doluydu![]() Ve her düşüşün daha beteri olabileceğini yaşayarak öğrendim ben![]() ![]() Bu yüzden ettim o duayı |
|
|
|