Allah'ım Ümmeti Muhammed'e Merhamet Eyle |
08-02-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Allah'ım Ümmeti Muhammed'e Merhamet EyleHz Âişe (ra), Peygamber Efendimiz?i (sallallahu aleyhi vessellem)neşeli gördüğü bir gün: Ey Allah?ın Rasûlü, benim için Allah?a dua ediver! demişti Rasûlullah (sav): Allah?ım, Âişe?nin geçmiş, gelecek, gizli ve açık bütün günahlarını mağfiret eyle! diye dua etti Hz Âişe vâlidemiz o kadar mesrûr oldu ki, sevincinden başı önüne düştü Rasûlullah (sav): Dua etmem seni sevindirdi mi? diye sordu O da: Senin duan beni neden sevindirmesin ki? dedi Bunun üzerine Rasûlullah (sav): Vallâhi bu, benim ümmetim için her namazda yaptığım duâmdır buyurdu (Heysemî, IX, 243; İbn-i Hibbân, Sahîh, XVI, 47/7111) { Rasûlullah (sav), bir hadis-i şerifinde şöyle buyurmuştur: Allah katında, kulun şöyle demesinden daha sevimli bir dua yoktur: اَللّٰهُمَّ ارْحَمْ أُمَّةَ مُحَمَّدٍ رَحْمَةً عَامَّةً Allah?ım! Ümmet-i Muhammed?e umûmî bir rahmet ile merhamet eyle! (Ali el-Müttakî, no: 3212, 3702) Mâruf Kerhî (ks) da şöyle buyurur: Kim her gün on defa: اَللّهُمَّ أَصْلِحْ أُمَّةَ مُحَمَّدٍ اَللّهُمَّ فَرِّجْ عَنْ أُمَّةِ مُحَمَّدٍ أَللّهُمَّ ارْحَمْ أَمَّةَ مُحَمَّدٍ Allâh?ım, ümmet-i Muhammed?in hâlini ıslâh eyle! Allâh?ım, ümmeti Muhammed?in sıkıntılarını gider! Allâh?ım, ümmet-i Muhammed?e rahmet eyle derse Abdâl?dan (Allah dostlarından) yazılır (Ebû Nuaym, Hilye, VIII, 366) Bu sebeple Allah dostları, dualarında hep ümmet-i Muhammed?i düşünerek şu şekilde ilticâ etmişlerdir: اَللّٰهُمَّ اغْفِرْ أُمَّةَ مُحَمَّدٍ اَللّٰهُمَّ ارْحَمْ أُمَّةَ مُحَمَّدٍ اَللّٰهُمَّ انْصُرْ أُمَّةَ مُحَمَّدٍ اَللّٰهُمَّ احْفَظْ أُمَّةَ مُحَمَّدٍ اَللّٰهُمَّ اجْمَعْ أُمَّةَ مُحَمَّدٍ اَللّٰهُمَّ أَصْلِحْ أُمَّةَ مُحَمَّدٍ اَللّٰهُمَّ فَرِّجْ عَنْ أُمَّةِ مُحَمَّدٍ Allah?ım! Ümmet-i Muhammed?i mağfiret eyle! Allah?ım! Ümmet-i Muhammed?e rahmet eyle! Allah?ım! Ümmet-i Muhammed?e yardım eyle, zafer nasîb eyle! Allah?ım! Ümmet-i Muhammed?i muhâfaza eyle! Allah?ım! Ümmet-i Muhammed?i bir araya getir ve yekvücût eyle! Allah?ım! Ümmet-i Muhammed?i ıslah eyle! Allah?ım! Ümmet-i Muhammed?in sıkıntılarını gider! (Bkz Ebû Nuaym, Hilye, VIII, 366; İbn-i Asâkîr, Târîhu Dımeşk, XXXIX, 402) |
Allah'ım Ümmeti Muhammed'e Merhamet Eyle |
08-02-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Allah'ım Ümmeti Muhammed'e Merhamet EyleAllah’ım! Ümmet-i Muhammed’i mağfiret eyle! Allah’ım! Ümmet-i Muhammed’e rahmet eyle! Allah’ım! Ümmet-i Muhammed’e yardım eyle, zafer nasîb eyle! Allah’ım! Ümmet-i Muhammed’i muhâfaza eyle! Allah’ım! Ümmet-i Muhammed’i bir araya getir ve yekvücût eyle! Allah’ım! Ümmet-i Muhammed’i ıslah eyle! Allah’ım! Ümmet-i Muhammed’in sıkıntılarını gider! Amin gul (sallallahu aleyhi vesellem) askina Allahumme Amin |
|